בטח ראיתם טבע מתואר באמנות, אבל באיזו תדירות ראיתם יצירת אמנות מסתתרת בטבע? לטאת גקו שנצפתה בהרי גהט המערביים שבהודו, הזכירה לקבוצת חוקרים מקרן חיות הבר תאקרי (TWF) במומבאי שבהודו את "ליל כוכבים", יצירתו האייקונית של וינסנט ואן גוך. ברגע שהם הבינו שמדובר במין חדש, הם בחרו להעניק לו שם שיעשה כבוד לצייר ההולנדי המפורסם.
"המין Cnemaspis vangoghi נקרא על שמו של הצייר ההולנדי וינסנט ואן גוך, מכיוון שצבעו הבולט מזכיר את אחד מהציורים שוואן גוך מזוהה איתם יותר מכל, 'ליל כוכבים' משנת 1889", אמר אישן אגרוואל מקרן חיות הבר תאקרי. אגרוואל ועמיתיו למחקר שהתפרסם בכתב העת ZooKeys, קאשיי קאנדקאר וטג'אס תאקרי, גילו כי לזכרים ממין זה יש ראש ופלג גוף קדמי בצבע צהוב וכתמים בצבע תכלת על הגב, מה שמעניק לו את המראה הססגוני.
כמו כן, גילו החוקרים כי מין זה חי בין הסלעים, כשלעיתים הוא גם חי בין ענפי העצים ועל קירות מבנים. הם מצאו את המין החדש במהלך משלחת שיצאה באפריל 2022 להרי גהט המערביים (הרי סהיאדרי) - רכס הרים ארוך במערב הודו, שמשתרע על פני כ-1,600 ק"מ - שמשמשים כמחסום גאוגרפי ואקלימי, שכן הם בולמים גשמי מונסון. "טמיל נאדו (Tamil Nadu) שבדרום הודו, בה עוברים הרי גהט המערביים, היא מדינה בעלת מגוון ביולוגי יוצא דופן, כך שאנו מצפים למנות יותר מ-50 מינים חדשים של לטאות עד לתום המשלחת", אמר אגרוואל.
Cnemaspis vangoghi הוא גקו - סוג של לטאה ממשפחת השממיתיים - בעל ממדי גוף קטנים, שכן הוא יכול להגיע עד לאורך גוף של 3.4 ס"מ. הוא תואר כמין חדש למדע יחד עם מין אחר מהסוג שלו, Cnemaspis sathuragiriensis, שמקור שמו נעוץ בשם המקום בו הוא אותר, גבעות סאתורגירי (Sathuragiri) שברכס הרי גהט המערביים. "שני המינים החדשים חיים בגובה נמוך (400-250 מטר מעל פני הים), ביערות הנשירים של סריוויליפוטור (Srivilliputhur), ומתווספים לחמשת החולייתנים האנדמיים הידועים עד כה מהפארק הלאומי Srivilliputhur-Megamalai Tiger Reserve שבטמיל נאדו.
שני המינים הללו פעילים בעיקר בשעות הבוקר והערב המוקדמות והקרירות, כשהם מצויים בעיקר על סלעים ונפוצים באזורים מצומצמים ביותר. הסיפור של שני המינים החדשים שזוהו בכלל, וזה של Cnemaspis vangoghi בפרט, הוא תזכורת לדרכים הבלתי צפויות שבהן אמנות וטבע יכולים להצטלב. התגלית הזו לא רק מעשירה את הידע על המגוון הביולוגי העשיר של הרי גהט המערביים, אלא גם מדגישה את החשיבות של מאמצי שימור חיות הבר שמטרתם להגן על המינים השונים, על אחת כמה וכמה על הייחודיים והאנדמיים שבהם.