בשבת ירד ברד כבד באזור כרמיאל. בין היתר תועד ברד בגודל של אבנים בינוניות שגרם לנזקים. בריאיון ל-ynet הסביר מנהל השירות המטאורולוגי, ד"ר עמיר גבעתי, מה גרם לתופעה הנדירה, והזהיר כי בשל משבר האקלים, הנגרם מפליטת גזי חממה לאטמוספרה על ידי בני האדם, תופעות קיצוניות כאלו יהפכו לתדירות יותר.
ד"ר גבעתי התייחס לברד הכבד באזור כרמיאל: "בשבת בצהריים נתקלנו בתופעה חריגה ונדירה, שלא קרתה מאז 1987. בכל זאת, לא כל שנה אנחנו מקבלים כדורי ברד בגודל של כמעט כדורי טניס. זה היה מאוד מקומי, מאוד ממוקד באזור כרמיאל. הדבר מעיד על החריגות של מזג האוויר, יש קוראים לזה משתגע, אנחנו קוראים לזה הקצנה בשל שינוי האקלים".
מנהל השירות המטאורולוגי אמר כי נראה אירועים קיצוניים כאלה יתרחשו יותר מבעבר. "אירועים חריגים היו כבר בעבר", הוא אמר. "אבל ההערכה היא שהאירועים הקיצוניים האלה ילכו ויהיו יותר תדירים". הוא הסביר מדוע נוצרו כדורי ברד גדולים כל כך ועל הקשר להתחממות כדור הארץ: "ברד כזה מתקבל כאשר הקרקע מאוד חמה, והרגשנו בימים האחרונים טמפרטורות גבוהות. עד סוף השבוע היה פה ממש הרגשה של קיץ", אמר ד"ר גבעתי. "כאשר הקרקע חמה ובבת אחת מגיע אוויר קר בשכבות היותר גבוהות, אז נהיית מערבולת של אוויר חם ואויר קר, וזה מה שגורם לאותם כדורי ברד".
הוא הזכיר את האסון הכבד בספרד. בארגון המטאורולוגי של האו"ם אמרו בסוף השבוע כי מדובר בתוצאה של משבר האקלים. ד"ר גבעתי הזהיר גם הוא מפני תופעות קיצוניות: "הנחת העבודה היא שככל שהעולם ימשיך להתחמם, אז נקבל יותר ויותר אירועים כאלה. אנחנו צריכים עוד לשמוח שאנחנו נמצאים באזורים פחות קיצוניים. בוולנסיה הגיע אוויר קר מאוד, והתוצאה הייתה מעל 200 הרוגים כתוצאה משיטפונות. לכן, שינויי האקלים משפיעים על כל המקומות בעולם. אנחנו מקבלים את זה בתופעות של פרצי רוח, הצפות, מדי פעם ברד, אבל במקומות אחרים זה הרבה יותר קיצוני".
ד"ר גבעתי אמר כי המצב אצלנו היה עלול להיות גרוע יותר. "למזלנו האבק והרוחות המזרחיות, שכבר שכחנו שהיו שבוע קודם, סייעו. האובך קצת סינן את הים התיכון החם, אחרת זה היה מוסיף עוד יותר חימום ועוד יותר אנרגיות. כאשר העולם מתחמם, הקרקע אצלנו חמה וזה פוטנציאל לבלגן", הוא אמר.
מנהל השירות המטאורולוגי דיבר על עוצמות הגשם החזקות בסוף השבוע. "בנוסף לברד, חווינו באמת עוצמות גשם בזמן קצר מאוד, מאוד חריגות", הוא אמר. "בנהריה ראינו את התמונות עם הצפות, 30 מילימטר ב-20 דקות, זה אירוע שהוא אמור לקרות פעם ב-50 שנה, ב-100 שנה. גם באזור בנימין, בהרי ירושלים, ירדו 40 מילימטר בשעה. יש פחות ימי גשם, אבל העוצמות הרבה יותר חזקות".
בסיום הריאיון אמר ד"ר גבעתי כי אירוע קיצוני כמו בוולנסיה לא צפוי ביותר. "התנאים פה קצת שונים מספרד, אבל אירועים שלא הכרנו, של עשרות מילימטרים בשעה, זה כן יהיה", הוא אמר.