היום (ו') מוצגת תערוכה תת ימית באילת של יצירות המבוססות על ציוריה של מאיה ווישניאק ז"ל, שנרצחה על ידי בן זוגה לפני כשנה וחצי. התערוכה מוצגת על עמודי מזח בחוף קצא"א, שהם חלק ממחקר של אוניברסיטת בן גוריון בנגב העוסק בהחזרת החיים למזח בים האדום על ידי אלמוגים ודגים. חוקרי האוניברסיטה חברו ליוצרת קרמיקה, שהכינה יצירות על בסיס ציוריה של מאיה שישמשו בית לאלמוגים ולדגים.
מאיה נהגה לצלול מאז שהייתה בתיכון. אביה, אריאל, חבר בהתאחדות הישראלית לצלילה, ביקש להנציח אותה באחד המקומות האהובים עליה ביותר. בשנה שעברה ערכו תערוכה תת ימית בשם "צוללים נגד אלימות", שבה הוצגו תמונותיהן של 22 נשים שנרצחו בישראל. התערוכה הזו תהיה קבועה, והמיצג שמבוסס על ציוריה של מאיה יהפוך למקום מלא חיים. כנערה עבדה מאיה במועדון הצלילה "אוקטופוס" בתל אביב ולאחר שירותה הצבאי תכננה להשלים את הכשרתה ולהפוך ל"דייבמאסטר".
"כשמאיה הייתה בצבא היינו נוסעים יחד עם אחותה הגדולה שירה לסופי שבוע של צלילה", נזכר אביה אריאל. "הרבה מדריכי צלילה, חברים שלי, הכירו את מאיה. לפני שנה בדיוק ערכנו טקס באילת לחניכת התערוכה התת ימית עם תמונות הנרצחות, ומאיה בתוכם. אבל החלום שלי היה לעשות משהו יותר משמעותי. ובעזרת החברים שלי זכיתי לעשות זאת".
מדריכת הצלילה רון נוסבאום, שעבדה יחד עם מאיה ב"אוקטופוס", יצרה קשר עם חוקר מאוניברסיטת בן גוריון והפסלת רות חאזי. "המיצג משלב את הגלים של מאיה, שמצד אחד בא להעלות את המודעות למאבק באלימות כלפי נשים, ומצד שני מהווה חלק מהמחקר של חוקרי בן גוריון", אומר אריאל. המחקר עצמו נערך במסגרת בית הספר לקיימות ושינוי אקלים בבן גוריון. המיצג מנציח את מאיה במקום שאהבה. אלמוגים יגדלו על המיצג וכך יזכרו את מאיה. כל מי שיצלול באזור יידע את הסיפור על המיצג הזה, ידבר על זה ויצור שיח בנושא".
בגיל 14 כתבה מאיה "תמיד אנסה לשנות דברים לטובה, אפילו אם זה הדבר הקטן ביותר, כל הזמן אשאף ליותר, כי אני יודעת שאני יכולה". האב הוסיף: "עשינו משהו שקשור באמירה של מאיה. לשנות לטובה. היא כתבה את זה בגיל 14 וזה המוטו שלנו".
שונית האלמוגים באילת היא אחת השוניות החשובות בעולם, בין היתר בגלל העמידות הגבוהה יחסית שלהם לעליית טמפרטורת הים. שוניות האלמוגים בעולם הולכות ונכחדות עקב התחממות הים, אך במחקרים שערכו חוקרים ישראלית עלה כי במפרץ אילת הן פיתחו עמידות לתנאי חום.