משה קפורי תיעד קרב יוצא דופן בין נחש ארבע קו, שמנסה לטרוף שנונית שפלה באזור חוף הים בחדרה. צפו בתיעוד של המאבק בין השניים:
דותן רותם, אקולוג שטחים פתוחים ברשות הטבע והגנים, סיפר על הנחש: "ארבע-קו מובהק הוא נחש בעל מבנה דק. אורכו המלא נע בין 80 ועד 140 סנטימטר, יש ארבעה פסים כהים לאורכו, הוא מופיע בשתי וריאציות, בצבע כהה ובצבע בהיר. שיני הארס שלו ממוקמות בחלקו האחורי של הפה".
רותם הוסיף כי מדובר בנחש שפעיל ביום, והוא טורף בעיקר זוחלים ומינים של לטאות". הציד מתבצע באמצעות מרדף וריתוק הטרף בלפיתה", הוא סיפר. "הנחש הזה פעיל באביב ובסתיו, בתקופות של לחות גבוהה. הארבע-קו הוא אחד הנחשים הזריזים ביותר הקיימים בארץ. ארסו איננו מסוכן לאדם, אך נשיכתו עלולה להכאיב. בעת שיחור מזון או סכנה הוא מסוגל להתרומם על פלג גופו העליון על מנת לשפר את שדה הראייה".
הוא סיפר גם על השנונית שתועדה בקרב בחוף הים. "במקרה שלפנינו הנחש צד לטאת שנונית שפלה, מין הנמצא בסכנת הכחדה", הוא אמר. "שמה של השנונית נגזר ממבנה אצבעות הרגל, שלהן מעין מסרק משונן, המונע מהשנונית לשקוע בחול הרך ומאפשר לה לרוץ במהירות גבוהה על פני מצע רך ופריך".
רותם הוסיף כי את השנוניות ניתן לראות בכל ימות השנה בימי שמש וטמפרטורה נוחה. "בשעות הצהריים החמות היא מסתתרת בצל שיח או במחילה", אמר האקולוג מרשות הטבע והגנים. "השנונית בעצמה טורפת פרוקי רגליים וגם היא פעילת יום. היא נמצאת בסכנת הכחדה מפני שמרבית בתי הגידול שלה נהרסו בעקבות בנייה והסבת שטחים לחקלאות. שטחי המחייה שלה יצטמצמו גם בעתיד בשל תוכניות פיתוח שעוד לא יצאו לפועל".
אז מה קרה בסוף? רותם לא פוסל את האפשרות שהנחש נותר רעב. "התמונות שצולמו מתעדות רגע נדיר של ציד, אם כי לפי ההתנגדות שמגלה השנונית יתכן שהנחש עזב אותה לנפשה", הוא אמר. "השנוניות והנחש בתנועתם מהווים גירוי לטורפים פוטנציאלים כמו בזים, כרווניים ושועלים, אך גם לכלבים. לכן כאשר יוצאים לטייל עם הכלב חשוב שיהיה קשור ברצועה וימנע מרדיפה אחר בעלי חיים", הוא הדגיש.