נפט שדלף בשבוע שעבר וגרם לנזקים כבדים בקו החוף של טובגו באיים הקריביים, מתפשט לכיוון גרנדה ועלול להשפיע גם על ונצואלה. כך אמר הלילה (יום ו') בכיר בממשלה המקומית לסוכנות הידיעות רויטרס.
שמונה ימים לאחר שמשמר החופים של טרינידד וטובגו זיהה לראשונה את הנפט, שדלף מכלי שייט שהתהפך, נמסר כי נפט שדלף הגיע למרחק של 144 ק"מ מהספינה.
"עכשיו הנפט נכנס למים הטריטוריאליים של גרנדה", הודיע פארלי אגוסטין. הוא אמר את הדברים לאחר טיסה של המשמר האווירי של טרינידד וטובגו, שבה נראה כי כתם הנפט מתפשט באזור. משרדי החוץ של טרינידד וטובגו וגרנדה לא מסרו תגובה.
הרשויות בגרנדה, פנמה, ארובה וגיאנה יצרו קשר טרינידד וטובגו כדי לקבל מידע, במסגרת חקירה על מקור כלי השיט שממנו דלף הנפט, היעד ועל אודות הבעלים שלו. גורמים רשמים בטרינידד וטובגו מסרו כי מתחקיר ראשוני עולה כי הספינה יצאה מפנמה לכיוון גויאנה, הנמצאת מערבית לוונצואלה.
סגן נשיא גיאנה, בהרט ג'אגאו, אמר ביום לכתבים כי טרינידד וטובגו ביקשה מארצו מידע על יעד הספינה. "אם יש לנו מידע כלשהו, אז אנחנו מוכנים לחלוק אותה עם שכנינו", הוא אמר.
ונצואלה, שהודיעה ביום רביעי שהיא עוקבת אחר הדליפה, הייתה בקשר עם טרינידד וטובגו כדי לתאם פעולות למניעת התפשטות הנפט. שר האנרגיה של טרינידד, סטיוארט יאנג, פגש את סגנית נשיא ונצואלה דלסי רודריגז בקראקס ביום חמישי, כך נמסר ממשרדה ברשתות החברתיות, אך מטרת הפגישה לא נחשפה.
בטרינידד וטובגו אמרו כי נפט ממשיך לדלוף מהספינה, אך בשלב זה המצב בשליטה. "אנחנו לא מצליחים לסגור את הדליפה", אמר אוגוסטין. הוא הוסיף כי אין מידע על כמות הנפט שהיה בספינה ולכן ניתן רק לנסות לבלום את התפשטות הדליפה ולעקוב אחריה. הוא הוסיף כי בכוונת ממשלת טרינידד וטובגו לדרוש פיצויים מבעלי הספינה: "יש לנו הרבה שאלות, ועכשיו זה הזמן הטוב ביותר לקבל תשובות לשאלות האלה".
במדינה אמרו כי לא ידוע אם יש נפגעים בהתהפכות הספינה או כתוצאה מהדליפה, אך בטרינידד וטובגו מסרו כי הם מנסים להפחית את הפגיעה וההשפעה על חיות הבר באזור. לדבריהם, ציפורים ובעלי חיים ימיים נפגעו כתוצאה מדליפת הנפט, והרשויות ממשיכות במאמצים לצמצם את הנזקים.