יחיעם דהן, מתנדב רשות הטבע והגנים, תיעד בחבל יתיר תופעה נדירה שמעולם לא נראתה בדרום, אחרי שפגר גמל שהיווה ארוחה לחיות הבר הוביל לגילוי של זאב בצבע לא שגרתי.
"במשך מספר ימים עקבתי מתוך מסתור בסמוך לפגר אחר חיות הבר שניזונו ממנו", סיפר דהן. "כל יום הגיעו ארבעה-חמישה תנים, שניים-שלושה שועלים, צבוע וזאב אחד ג'ינג'י".
"מדובר בזאב אפור עם פרווה ג'ינג'ית. זה תיעוד נדיר בישראל", אומר דותן רותם, אקולוג שטחים פתוחים ברשות הטבע והגנים. "מקורו של הצבע הג'ינג'י הוא בביטוי של גנים המקודדים לשני סוגים של הפיגמנט מלנין ונשלטים על ידי הפרשת הורמון. תאים מלנוציטים בעור יכולים ליצור אאומלנין או פנומלנין. המצב הנדיר הוא יצירה של פנומלנין המיצר תאים על מנעד של צהוב עד אדום. ככל שיש יותר פנומלנין, הצבע יהיה אדום יותר".
לדבריו, מחקרים הצביעו כי בבני אדם יש יותר ביטוי לצבעים אלו באזורים צפוניים של כדור הארץ, ומייחסים זאת לכמות הקרינה המועטה באזורים אלו וליתרון שיש לעור או שיער בהיר בקליטת קרני השמש החיוניות ליצור של ויטמינים שונים שבהם ויטמין D. בזאבים בצפון אמריקה ייחסו הופעת פיגמנטציה השונה מהצבע הטבעי לחדירת גנים מזיווג עם כלבים.
על פי הדיווחים הקיימים במערכות רשות הטבע והגנים, מעולם לא תועד זאב ג'ינג'י בדרום הארץ ובמרחב יהודה ושומרון.
זאבים אפורים חיים בצפון הארץ ובדרומה, ועל פי הערכות מספרם עומד על כ-400 פרטים. אלון רייכמן, חוקר זאבים ברשות, מציין כי "בצפון נצפו זאבים ג'ינג'יים. לא ברור האם זה גנים שחדרו מכלבים או שתמיד היו כאלה".