רק מעטים בכדור הארץ יכלו לראות היום (שבת) את ליקוי החמה המלא היחיד של שנת 2021. הליקוי המלא נראה רק בכמה חלקים ביבשת אנטארקטיקה. צפו בסרטון של סוכנות החלל האמריקנית, שתיעד את הליקוי.
פרט לחלקים מיבשת אנטארקטיקה נראה ליקוי חלקי בנמיביה, דרום אפריקה, צ'ילה, ניו זילנד, אוסטרליה ואיים נוספים בחלק הדרומי של כדור הארץ.
בשנת 2022 צפויים שני ליקויים, ושניהם יהיו חלקיים. ב-30 באפריל צפוי ליקוי חמה חלקי, שייראה מדרומה של יבשת דרום אמריקה ומחלקים באנטארקטיקה ואילו ב-25 באוקטובר בשנה הבאה צפוי ליקוי חמה חלקי, שייראה בין היתר מישראל. שיא הליקוי, בעוד קצת פחות משנה, יהיה בשעה 14:00 שעון ישראל.
ליקוי חמה מתרחש כאשר הירח נמצא בין כדור הארץ לבין השמש, הוא מסתיר את אורה מאיתנו. אילו היה מישור ההקפה של הירח סביב הארץ זהה למישור ההקפה של הארץ סביב השמש, היה מתרחש ליקוי חמה אחת לחודש. אך למעשה, שני המישורים אינם חופפים. מסלול הירח סביב כדור הארץ, שצורתו אליפסה, נטוי למישור המלקה (המישור שבו מקיף כדור הארץ את השמש) בזווית של '5º8. בדרכו במסלולו חוצה הירח את המישור הזה בשתי נקודות חיתוך, המכונות "צמתים" (nodes).
הימצאות השמש והירח בקו ישר שעובר באחת משתי נקודות החיתוך הללו היא תנאי הכרחי להופעת ליקוי חמה. בשאר המקרים נופל הצל שמטיל הירח מעל או מתחת לכדור הארץ, ולא על פניו.
קוטרה של השמש גדול פי 400 בקירוב מקוטרו של הירח, אך משום שהשמש רחוקה מכדור הארץ פי 390 בממוצע ממרחקו של הירח מכדור הארץ (כלומר יחס המרחקים ביניהם שווה כמעט ליחס הקטרים ביניהם), הקוטר הזוויתי שלהם בשמים כמעט זהה (כחצי מעלת קשת). משום כך יכול הירח לכסות כליל את השמש ולהחשיך אותה לזמן קצר.
הרקע על ליקוי החמה נלקח מהאנציקלופדיה של ynet