למה כרתו ולא גזמו? תושבי אזור הכינרת הופתעו לאחרונה כשהגיעו לשמורת הטבע נחל יבנאל שליד ביתם וגילו שנכרתו 30 עצי אקליפטוס בוגרים שגדלו לאורך גדות הנחל.
לאחר בדיקה התברר כי מדובר בעצים שנכרתו לבקשת חברת החשמל ובאישור רשות הטבע והגנים. הסיבה לדבריהם היא שקו מתח גבוה עובר במקום. לאורך השנים, העצים נגזמו בכל שנה מחדש כדי שלא יגיעו לקווי החשמל ותהיה סכנה בטיחותית, וכעת החליטו כאמור לכרות אותם לחלוטין.
"זאת פינת חמד שכולנו מגיעים אליה, זה אסון מבחינתינו", אמרה רחל גרינברג, תושבת יבנאל. כל מסיבות הסיום של היישובים באזור מתרחשות פה. מדובר בעצים בני עשרות שנים, ולא השאירו להם אפשרות לגדול מחדש. זה כואב מאוד, וכל התושבים כועסים. לא ברור בכלל למה יש שם עמודי חשמל".
באתר רשות הטבע והגנים נכתב כי שמורת נחל יבנאל, המשתרעת בסמוך לשבר הסורי-אפריקני, טומנת בחובה בית גידול לח. ככזו, היא עשירה בצמחיה ובבעלי חיים, הנסמכים על זרימתו של נחל יבנאל האיתן, שלו מספר מעיינות, וביניהם עין פטל ועין כוש.
מרשות הטבע והגנים נמסר בתגובה: "מדובר בעצי אקליפטוס סמוכים מאד לקו מתח שנדרשו לגיזום חוזר כל שנה במטרה להגן על הקו ולמנוע שריפה. חברת חשמל הגישה בקשה לבצע כריתה מלאה משיקולי בטיחות כמפורט. האישור ניתן לאחר בחינת הבקשה והוצא לחברת חשמל היתר בהתאם. הנושא פורסם לפני הביצוע לציבור באתר הרשות".
מחברת החשמל נמסר בתגובה: "כריתת העצים בוצעה על מנת להגן על רשת החשמל ולמנוע הפרעות באספקת החשמל וסכנה בטיחותית לציבור, כתוצאה מנפילת עצים ו/או חלקי עצים על הרשת. כריתת העצים בוצעה בהתאם לחוק ובתיאום מלא ואישור מראש של רשות הטבע והגנים, האמונה על נושא כריתות העצים . עוד טרם ביצוע העבודה , התקיים סיור מקדים ובוצע סימון העצים המהווים סכנה פוטנציאלית. לאחר הסיור התקבל רישיון הכריתה מרט"ג על פי חוק".