המרצה הישראלי, פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת קולומביה, ששמו עלה לכותרות בגלל המאבק הקולני שלו נגד ההפגנות הפרו-פלסטיניות בקמפוס, לא יוכל להיכנס זמנית לקמפוס כיוון שנאסר עליו להיכנס למקום בעקבות האשמות להטרדות. פרופ' דוידאי טוען כי הוא הפך למטרה ושהוא מופלה על רקע התנגדותו להפגנות אנטי ישראליות בקמפוס. לדבריו, האוניברסיטה לא נקטה בפעולה כלשהי נגד מפגינים שהשתמשו בשפה מסיתה.
אוניברסיטת קולומביה מצידה טוענת כי פרופ' דוידאי "הטריד והפחיד שוב ושוב עובדים", ובשל כך הוחלט להגביל את כניסתו לקמפוס באופן זמני. המוסד מדגיש כי המגבלות אינן משפיעות על מעמדו כמרצה או על שכרו, והוסבר כי עליו להשלים קורס בנושא התנהגות במקום העבודה כדי שיוכל לשוב לפעילות מלאה. דובר מטעם האוניברסיטה ציין כי חופש הביטוי של הפרופסור הישראלי לא נפגע, וכי "האוניברסיטה תמיד כיבדה וממשיכה לכבד את זכותו להביע את דעותיו".
מנגד, פרופ' דוידאי טוען כי הוא קורבן לרדיפה והסתה על רקע התנגדותו להפגנות ומותקף מילולית באופן רגיל מצד המפגינים. לדבריו, האוניברסיטה לא נקטה בצעדים נגד אותם מפגינים, ואף הוסיפה להפעיל לחצים נגדו מאז שהחל להביע את מחאתו בפומבי.
תקרית בשבוע שעבר, שתיעד פרופ' דוידאי:
"הם מנסים להשתיק אותי", אמר פרופ' דוידאי בסרטון שפרסם ברשתות החברתיות. בסרטון, האשים את ההנהלה בכך שהיא פועלת מתוך אינטרסים פוליטיים ומנסה להגן על תומכי המחאות נגד ישראל, בזמן שהוא מושעה מהקמפוס.
הפרשה הנוכחית באה לאחר תיעוד שהעלה פרופ' דוידאי לרשתות החברתיות, שבו נראים עימותים שלו עם גורמים בכירים באוניברסיטה. במהלך העימותים, תועדו שיחות נוקבות עם קציני הביטחון של הקמפוס ועם המנהל הראשי של האוניברסיטה, קס הולוויי. בסרטונים הביע המרצה הישראלי מחאה חריפה על חוסר התגובה של המוסד כלפי האלימות המילולית שהופנתה כלפי סטודנטים יהודים במהלך ההפגנות. הוא אף טען כי ניסיונותיו להתריע על כך נתקלו בהתעלמות מוחלטת.
הטענות של פרופ' דוידאי על אכיפה בררנית הפכו לנושא ציבורי רגיש, כאשר לטענתו האוניברסיטה מפלה לרעה חברי סגל יהודים או תומכי ישראל. "אני לא הראשון שמושעה פה, וזה חלק מתופעה רחבה יותר של ניסיון לדכא קולות יהודים בקמפוס", אמר פרופ' דוידאי. "האוניברסיטה מנסה להגן על המפגינים שמסיתים ומאיימים, אבל כשזה נוגע ליהודים שמביעים התנגדות – התגובה היא השעיה והגבלות".
למרות המגבלות שהוטלו עליו, פרופ' דוידאי ממשיך לקיים את עבודתו מרחוק ואף מייעץ לסטודנטים באמצעות פלטפורמות מקוונות. לדבריו, הוא נחוש להמשיך במאבקו ולא מתכוון לסגת עד שיושג שינוי אמיתי בהתנהלות האוניברסיטה. "זו לא רק המלחמה שלי", הוא אומר, "זו המלחמה של כל מי שמאמין בזכויות שוות ובמאבק נגד הסתה ואנטישמיות".
דוברת מטעם אוניברסיטת קולומביה, מילי ורט, מסרה בתגובה כי "קולומביה כיבדה באופן עקבי ומתמשך את זכותו של דוידאי לחופש הביטוי ולהביע את דעותיו. חופש הביטוי שלו לא הוגבל ואינו מוגבל כעת. עם זאת, קולומביה אינה סובלת איומים של הפחדה, הטרדה או התנהגות מאיימת אחרת מצד עובדיה". היא הפנתה למדיניות של האוניברסיטה בנושא התנהגות אתית, הדורשת מעובדי המוסד 'לכבד אחרים בקולומביה, להיות אזרחים כלפי אחרים ולהימנע מניצול לרעה של כוחם'".
לדבריה, דוידאי יורשה לחזור לקמפוס ברגע שהוא "יקבל הכשרה מתאימה על המדיניות שלנו המסדירה את התנהגות העובדים שלנו”.