בעל מכולת מאשדוד הורשע בבית המשפט השלום בבאר שבע בעבירה של עינוי, התאכזרות והתעללות בבעל חיים לחוק צער בעלי חיים, לאחר שלכד חתולה והכניס אותה למקפיא למשך כ-14 שעות. במקביל הוא זוכה הנאשם מהעבירה של החזקת בעל חיים מבלי לספק לו את צרכי מחייתו, מבלי לדאוג לבריאותו ומבלי למנוע התעללות בו. גזר הדין יינתן במועד מאוחר יותר.
מכתב האישום, שהוגש על ידי יחידת התביעות של משרד החקלאות, נטען כי הנאשם לכד את החתולה במלכודת במרץ 2023 בשעות הערב. למחרת בשעה 6:00 בבוקר המלכודת ובתוכה החתולה, הוכנסו על ידו למקפיא הגלידות, שם הוחזקה החתולה עד השעה 20:00 עת שוחררה על ידי אישה שהגיעה למקום.
השופטת דחתה את טענתו של בעל המכולת, לפיה לא ידע שמדובר בהתעללות. "על פניו קשה לקבל את הטענה שאדם אשר מכניס חתולה למשך 24 שעות למלכודת, כשמתוכן 14 שעות בתוך מקפיא שפעל ובו הטמפרטורה נמוכה, אינו מודע לכך שמדובר בעינוי, התאכזרות והתעללות", כתבה השופטת נועה חקלאי. "נדמה שזה מסוג המקרים שמדברים בעד עצמם ואינם דרושים הסבר. ניתן ללמוד מהנסיבות כי הנאשם אכן היה מודע לכך שהחתולה סובלת ממעשיו". בהמשך הכרעת הדין פירטה השופטת מדוע הנאשם ידע כי החתולה סובלת.
במהלך המשפט עלתה הסוגייה אם המקפיא עבד ומה הייתה הטמפרטורה בו, וגם האם הנאשם השאיר פתח אוורור לחתולה כדי שתוכל לנשום. השופטת חקלאי כתבה כי "העובדה שמקפיא הגלידות פעל והטמפרטורה בתוכו הייתה נמוכה נלמדת מעדותה של האישה, אשר העידה כי כאשר הנאשם הוציא בנוכחותה את המלכודת עם החתולה מתוך המקפיא, חצי מהמלכודת הייתה מכוסה קרח וגם רגליה של החתולה היו קפואות. הנאשם אישר במפורש שראה קרח על המלכודת, אם כי בעדותו בבית המשפט העיד כי אינו זוכר אם היה קרח על המלכודת. הטענה שרגלי החתולה היו קפואות, הוצגה לנאשם בעת חקירתו, והוא לא הכחיש זאת, אלא רק ביקש להתנצל".
הנאשם עצמו אמר כי מעל שנה הוא סבל מהחתולה, ששהתה שעות רבות במכולת, לעתים היה מגיע בבוקר ומגלה מזון נגוס, לעתים הייתה עושה צרכיה במכולת. לדבריו, במשך תקופה ארוכה הוא ניסה להרחיק את החתולה על ידי פיזור פלפל שחור בנקודות שהיא עוברת אך זה לא עזר. השופטת חקלאי כתבה בהכרעת הדין כי "גם בעדותו בבית המשפט ציין כי הלקוחות נרתעים מהחתולה, הם נמנעים מלהגיע, זה פוגע בתדמית של העסק, העובדים מפחדים מהחתולה ובעיקר אשתו מאוד נרתעת ממנה".
לכן, נכתב בהכרעת הדין, "הנאשם החליט ללכוד את החתולה, לטענתו כדי לשחרר אותה כמה שיותר רחוק. הוא שם לה נקניק במלכודת ולכד אותה, אך פחד להרים את המלכודת כי החתולה השתוללה, ולכן הלך הביתה והשאיר את החתולה במלכודת. בבוקר למחרת, הבין הנאשם 'שזה לא יהיה נעים שהחתולה תיילל ליד הלקוחות עד שאני אפתור את זה ואדע מה לעשות עם החתולה, אז הכנסתי אותה למקפיא של הגלידות שהיה ריק מגלידות, אני לא בטוח אם המקפיא עבד או לא עבד'. בהמשך הוא אמר 'כנראה שכחתי לנתק את המקפיא מהחשמל ושכחתי שהוא עדיין עובד. חשבתי להשקיט אותה כדי שלא תיילל ותבריח לקוחות'".
ד"ר חן הניג, מנהלת אגף רווחת בעלי חיים בשירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, ציינה כי החתולה נלכדה, יללה והשתוללה, מה שהוביל את הנאשם להכניסה למקפיא. "שהייתה של החתולה במקפיא בטמפרטורה נמוכה מאוד, כשרגלייה מונחות על הקרח מהווה פעולה של עינוי והתעללות בחסר ישע", היא אמרה. לדברי ד"ר הניג, שהייה ממושכת זו הסבה נזק פיזי קשה לחתולה, שהובילה להופעת כוויות קור ברגליה עד שקפאו כקרח, תהליך כשלעצמו עינה את החתולה וגרם לה לכאב עז, מעבר ללכידה עצמה.
עו"ד אורי סירוטה, התובע הראשי במשרד החקלאות וביטחון המזון, הוסיף: "אנו מגלים אפס סובלנות כנגד תופעות של התעללות בבעלי חיים. התעללות כזו היא עבירה על החוק, ומעבר לכך, מהווה מעשה פסול מהיסוד מבחינה ערכית ומוסרית. הנאשם ביצע מעשים חמורים ביותר כלפי חתולת רחוב, בעל חיים חסר ישע, ומעשים אלו מעידים על אטימות לב וקהות חושים. בכוונתנו ללמוד את הכרעת הדין ולעתור לענישה משמעותית וחמורה אשר תשקף את חומרת המעשים. אנו במשרד החקלאות נמשיך לפעול למיצוי הדין עם העבריינים בכדי להביא לצמצום מימדי התופעה, וכן בכדי לבסס הרתעה משמעותית. אם נתקלתם במקרה בו אתם עדים לצער בעלי חיים, אני קורא לכם להתריע בפני משרד החקלאות במוקד הטלפוני במספר 6016*, הפעיל 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע".