משבר האקלים מכה בעוצמה בשכנה מדרום: תושבים במצרים סובלים בימים האחרונים ממזג אוויר חם במיוחד. ברשות המאטורולוגית של מצרים אמרו כי נמדדה טמפרטורה של מעל 40 מעלות באזורים רבים במדינה.
בסוף השבוע האחרון הגיעה הטמפרטורה בקהיר ל-40 מעלות צלזיוס ובאסוואן, הנמצאת בדרום מצרים, נמדדה טמפרטורה של 48 מעלות. הטמפרטורות הקיצוניות מאלצות את התושבים להשתמש יותר במזגנים ובמכשירי חשמל כדי להתקרר, אך מצרים נמצאת כבר חודשים במשבר אנרגיה קשה, מה שמביא אותה לנתק את החשמל לזמנים קצובים - כדי לעמוד בביקוש.
המצב צפוי להחמיר בסוף השבוע הקרוב, שלפי התחזיות הטמפרטורה בקהיר תגיע ל-44 מעלות, בלוקסור צפויות לא פחות מ-47 מעלות ובאסוואן 48 מעלות.
לפי פרסומים בתקשורת הערבית, בימים החמים אזרחי מצרים סובלים מעלייה בתדירות הפסקות החשמל ברחבי המדינה. "אנחנו לא יכולים לחיות במצב הזה, אנחנו סובלים מדי יום, בזמן שהממשלה לא נותנת פתרונות ולא נותנת תאריך לסיום המשבר", סיפרו תושבים לרשת אל-חורה.
ניתוק החשמל משפיע על הכלכלה המצרית, על עסקים שלא יכולים להתנהל בתנאים שכאלה ועל חולים המאושפזים בבתי חולים. מעליות מפסיקות לעבוד ואפילו מים לא מגיעים לקומות עליונות בבניינים, כיוון שהמשאבות אינן פועלות.
גם בקיץ שעבר היו הפסקות חשמל יזומות במצרים. "זה המצב כבר שנה שלמה. אנחנו משלמים את חשבון החשמל בצורה מלאה, אז למה הממשלה ממשיכה לנתק לנו את החשמל ולא מתחשבת בנסיבות ובצרכי האנשים?", אמרה אזרחית מצרית לאל-חורה. הטענות הנוספות של התושבים הן כי החשמל לא מנותק במועדים קבועים ולפעמים הפסקת החשמל נמשכת גם יותר משעתיים, מה שהופך את המצב לבלתי נסבל בגלי החום הנוכחיים. לטענת אל-חורה מהממשלה נמסר כי משבר הפסקות החשמל ייפתר עד סוף השנה.
מצרים מייבאת גז מישראל. בימים הראשונים למלחמה ברצועת עזה פסקה הזרמת הגז הטבעי מישראל למדינה. עיתון אל-ערבי אל-ג'דיד הקטארי דיווח באותם ימים כי במצרים יש הפסקות חשמל יזומות, כדי לנסות להקל על המשבר החמור. בנוסף, עלו טענות כי מדובר במנוף לחץ, שישראל משתמשת בו, הקשור "לניסיון של ישראל להביא לעקירת עזתים לסיני".
בנובמבר כבר דווח על חידוש הזרמת הגז הטבעי מישראל למצרים, אחרי ההפסקה שנמשכה יותר מחודש. לפי פרסומים אחרונים שיתופי הפעולה בתחום הגז עם מצרים עוד עתידים להתפתח, אך כרגע המדינה נמצאת במשבר אנרגיה קשה.
המשבר במצרים הגיע גם לרשתות החברתיות, כאשר לא כולם מרוצים משיתוף הפעולה בתחום עם ישראל וטוענים כי מדובר בטעות החושפת את המדינה לאיום על ביטחונה הלאומי והכלכלי.
סייעה בהכנת הכתבה: הדר עדי