חללית סינית לא מאוישת השיגה נתונים מצולמים מכל כוכב הלכת מאדים, כולל תמונות של הקוטב הדרומי בו. זאת, לאחר שהקיפה את כוכב הלכת 1,344 פעמים ב-706 ימים. כך פרסמה היום (רביעי) התקשורת הממלכתית בסין.
החללית "טיאנוון 1" הגיעה למאדים בפברואר 2021, במשימה הסינית הראשונה לכוכב האדום. הרובר ז'ורונג, כלי רכב רובוטי, נחת על קרקע מאדים ועבר כמעט שני קילומטרים. ב-18 במאי, עקב התנאים הקשים בחורף של מאדים, הוא נכנס לתרדמת חורף. הוא צפוי לשוב ולפעול עם בוא האביב, בסביבות דצמבר. במקביל, מקפת סקרה את כוכב הלכת מהחלל.
בסך הכול העבירה החללית הסינית 1,040 ג'יגה-בייט של נתונים גולמיים בחזרה לכדור הארץ. בין התמונות שנלקחו מהחלל גם התמונות הסיניות הראשונות של הקוטב הדרומי במאדים, שם נמצאים כמעט כל מאגרי המים של כוכב הלכת.
ב-2018 מקפת שהופעלה על ידי סוכנות החלל האירופית גילתה מים מתחת לקרח שבקוטב הדרומי במאדים. איתור מים מתחת לקרקע חיוני על מנת לקבוע את הסיכוי לחיים במאדים. אותם מים יוכלו אולי בעתיד להיות משאב קבוע לכל התיישבות אנושית במאדים.
תמונות אחרות שסיפקה "טיאנוון 1" כוללות צילומים של קניון ואליס מרינריס, הקניון הגדול ביותר במערכת השמש שאורכו לא פחות מ-4,000 ק"מ, וכן של המכתשים באזור ערביה-טרה שבצפון מאדים.
החללית הסינית אף שלחה צילומים ברזולוזציה גבוהה של קצה מכתש מאונדר, וכן מבט מלמעלה למטה של הר געש בגובה 18,000 מטר בשם אסקראוס מונס, שזוהה לראשונה על ידי החללית מרינר 9 של נאס"א לפני יותר מחמישה עשורים.