ברשות הטבע והגנים לא התרגשו כל כך כבר הרבה זמן: בשמורת הנחלים הגדולים בערבה נצפה מחזה נדיר – עדר של 16 ראמים לבנים, שכולם נולדו בטבע, פוסע לו בנחת בנחל ציחור.
הראם הלבן, בעל חיים גדול ומרהיב, נעלם מנופי ישראל בסוף המאה ה-19 והוחזר לראשונה לטבע לפני כ-20 שנה. בזכות התאמתו לתנאי המדבר הקיצוניים, הוא יכול לשרוד ימים רבים מבלי לשתות. הוא תלוי במזונו בעצי השיטה וניזון מהעלים, הפרחים והתרמילים של העצים.
מדובר בבעל חיים חברתי שחי בעדרים של כעשרה פרטים, הכוללים זכר שליט, כמה נקבות דומיננטיות וצאצאיהם. הנקבה הדומיננטית היא זו שמכוונת את העדר במשך היום, בעיקר במהלך חיפוש מזון. תפקידם של הזכר הדומיננטי ושאר הזכרים האחרים הוא להגן על העדר מפני טורפים.
בשמורת הטבע חי-בר יוטבתה חי גרעין רבייה של ראמים. בשנים האחרונות רשות הטבע והגנים השיבה לטבע באזור הערבה והנגב הדרומי עשרות מהם.
ד"ר טל פולק, אקולוגית ערבה ברשות הטבע והגנים, סיפרה כי "התצפית הזאת מיוחדת מאוד מכיוון שראינו עדר עם שלושה צעירים, ביניהם אחד שנולד בחודשיים האחרונים בלבד. בנוסף, בתצפית לא רואים עליהם סימונים, אז ככל הנראה מדובר בעדר שלם שמורכב מראמים שנולדו בטבע ולא משוחררים. זה מראה על הצלחה גדולה. מפני שרוב השחרורים בוצעו בתחילת שנות ה-2000 וסוף שנות ה-90, יש לפחות שני דורות שנולדו בטבע".
ד"ר פולק הוסיפה כי "אנחנו פועלים לבנות תוכנית ניטור כדי לדעת עוד על האוכלוסייה. מדובר בבעלי חיים מאוד הססנים וקשה לעקוב אחריהם בטבע. אני מאוד אופטימית לגבי העתיד שלהם. אבל אין ודאות".
גולן רידר, מנהל ערבה דרומית ברשות הטבע והגנים, הסביר כי "מדובר בתצפית מיוחדת כיוון שקיים קושי לנטר את האוכלוסייה לאחר השבתה לטבע. בדרך כלל עדר מונה כעשרה פרטים, וכאן מצאנו 16, כולל צעירים מאוד, מה שמעיד על הצלחת העדר לשרוד ולהתרבות בטבע".