לקראת שנת הלימודים תשפ"ב, שתיפתח בתחילת השבוע הקרוב, הודיעה אוניברסיטת תל אביב על הכפלת מספרם של הסטודנטים שישתלבו השנה בתוכנית ההתמחות – "תוכנית משלבת התנסות". מדובר בתוכנית שהחלה לפעול בשנה שעברה והיא כללה כ-100 סטודנטים שרכשו במסגרת הלימודים ניסיון תעסוקתי בארגונים וגופים מובילים במשק ואף קיבלו על כך נקודות זכות אקדמיות.
לאור הצלחת התוכנית, האוניברסיטה החליטה להכפיל השנה את היקפה של התוכנית, ובמסגרתה ישתלבו כ-200 סטודנטים ב-15 מסלולי התמחות שונים. יצוין כי התוכנית בהובלתו של סגן הרקטור, פרופ' איל זיסר, משותפת למרכז לפיתוח קריירה של אוניברסיטת תל אביב, לוועדה לתכנון ותקצוב (ות"ת) של המועצה להשכלה גבוהה וכן לעמותת "אלומה".
1 צפייה בגלריה
אוניברסיטת תל אביב
אוניברסיטת תל אביב
אוניברסיטת תל אביב
(צילום: אוניברסיטת תל אביב)
ספי כהן בנעים, מנהלת המרכז לפיתוח קריירה באוניברסיטת תל אביב, מסבירה שייחודה של התוכנית הוא בכך שהיא מאפשרת לסטודנטים לרכוש ניסיון תעסוקתי רלוונטי, נטוורקינג ויצירת קשרים אקדמיים ועסקיים תוך כדי הלימודים לתואר ראשון. ההתמחויות נבחרות בקפידה והן מתפרסות על פני 100-120 שעות לאורך סמסטר אחד. רובן המכריע מזכה את הסטודנטים ב-4 נקודות זכות אקדמיות.
לדברי בנעים, ההתנסויות כוללות מנעד רחב של מסלולים ובכלל זה: סטודנטים ממדעי החיים שמשתלבים בעבודות המעבדה בבתי חולים, סטודנטים לאומניות שמשובצים בתפקידי אוצרות ותכנון בגלריות, מוזיאונים וספריות ברחבי הארץ. סטודנטים מלימודי מזרח אסיה שמשתלבים בגופים שעוסקים בהסכמי סחר בין ישראל והמזרח, חברות ייעוץ, משרדים ממשלתיים ורשויות מקומיות וכן סטודנטים לחדשנות שמתמחים בקרנות הון-סיכון, עמותות העוסקות בחדשנות ועוד.
פרופ' אייל זיסר אמר: "הרחבת התוכנית היא גאווה גדולה עבורנו. מדובר במיזם שהוא WIN-WIN קלאסי, מצד אחד הוא מאפשר לסטודנטים שלנו דריסת רגל אמיתית בתעשייה, במוסדות ממשל וציבור ובעמותות של החברה האזרחית, בתחומים שרלוונטיים לתחומי הלימוד שלהם. מצד שני החברות והגופים הציבוריים ששותפים לתוכנית נהנות מהון אנושי איכותי וחדור מוטיבציה".
שרון רוזנבאום, בוגרת החוג לתקשורת, השתלבה בשנת הלימודים הקודמת בקורס "נורמות ופרקטיקות חדשותיות": "במהלך ההתנסות השתלבתי בתפקידי הפקה ותחקירנות באחד מערוצי התקשורת בישראל וזה פתח עבורי צוהר לעולמות התקשורת המרתקים. הלמידה המעשית מוסיפה נופך משמעותי מאוד ללמידה אקדמית והשילוב בניהם אפשר לי היכרות מעמיקה עם התחום. ברמה האישית בזכות ההתנסות המעשית גם צברתי ניסיון שאפשר לי מיד בתום הלימודים להתקבל לעבודה בתחום".
הסטודנטית אסיל מרזוק מביולוגיה התמתחה כעובדת מעבדה בחברת מזון, הוסיפה: "מבחינתי זו הייתה הזדמנות מצוינת להכיר את השטח עוד לפני שאני מסיימת את הלימודים ויוצאת לדרך באופן רשמי. הרגשתי שווה בין שווים והצוות התייחס אליה כעובדת מן המניין והתחושה הייתה מצוינת".
כהן בנעים מסכמת: "כאוניברסיטה חשוב לנו ללוות את הסטודנטים שלנו לכל אורך הדרך, מרגע קליטתם במוסד ועד לסיום התואר וההשתלבות בתעשייה ביום שאחרי. מבחינה זו התוכנית מאפשרת לנו להנגיש את עולם התעשייה לסטודנטים כבר במהלך הלימודים ולהעשיר מאוד את ארגז הכלים שאיתו הם יוצאים בסיום הדרך בדרך להשתלבותם כמובילים בתעשייה".