מחבוא מלפני 2,500 שנה, המכיל ציוד ששימש לחניטה של מומיות במצרים העתיקה, התגלה בבית קברות באתר אבו סיר במדינה. התגלית נחשפה על ידי צוות של חוקרים ממצרים ומצ'כיה סמוך לכמה קברים עתיקים. אבו סיר, הידועה בזכות "עיר המתים" שלה, נמצאת רק כ-25 ק"מ דרומית לקהיר.
במקום נמצאו כ-370 כלי אחסון גדולים מחרס, כשצוות מומחים מנסה עדיין לקבוע אילו נוזלים או חומרים הכילו הצנצנות הללו וכיצד המצרים הקדמונים השתמשו בהן בתהליך החניטה.
חניטה במצרים העתיקה הייתה חלק בלתי נפרד מהטקסים, שכללו את שימור הגופה כדי להבטיח שהמת יגיע לעולם הבא. המצרים הקדמונים האמינו שהנשמה, שייצגה חיוניות, עוזבת את הגוף ברגע שאדם מת. רק אם המת נחנט כהלכה, הנשמה תחזור אליו כדי שיוכל לחיות לנצח בחיים שלאחר המוות. במהלך תהליך החניטה, המוח הוסר ורוקן, בעוד תערובת של שרף עצים וניחוחות שנאגרו בכלים כמו אלה שנמצאו באבו סיר, שימשה כדי לעצור את הפירוק של כל חומר מוחי. האזור המותני נפתח לאחר מכן, ואיברי הפנים (בדרך כלל למעט הלב) הוסרו והונחו בצנצנות חופה לאחסון ושימור הקרביים של המת.
במקום נמצא גם סט של ארבע צנצנות חופה ריקות מאבן גיר - כלים שהכילו בדרך כלל את איברי המנוח. על הצנצנות מצאו החוקרים כיתוב שאומר שהן שייכות לאיש בשם 'Wahibre-mery-Neith', שהוא בנה של "ליידי אירטורו". יחד עם זאת, לא ברור מי היה האיש הזה ומדוע צנצנות החופה שלו הונחו, ריקות, עם ציוד החניטה הזה. "ייתכן שאלו היו צנצנות חופה 'סמליות' ששימשו במהלך טקס החניטה כדי לייצג את ארבעת בניו של הורוס", אמר מירוסלב בארטה, פרופ' לאגיפטולוגיה באוניברסיטת קארל בפראג ומנהל משימת אבו סיר.
הורוס הוא אל המלחמה המצרי ואחד מהאלים הראשיים במיתולוגיה המצרית, המיוצג כבז – פירוש שמו (חור או חר) במצרים העתיקה. להורוס יש כאמור ארבעה בנים והם חפי, דואמותאף, קבחסנואף ואימסת, שהוצגו על קנקני חופה לעיתים קרובות.
בעבר נמצאו כמה קברים ליד המקום שבו נמצא ציוד החניטה, מה שעולה בקנה אחד עם דבריו של פרופ' בארטה, שהסביר כי מקובל שציוד מסוג זה ממוקם ליד קברים גדולים. ארכיאולוגים מאמינים גם כי קבר נוסף, שטרם התגלה, נמצא בקרבת מקום ומתכננים לחפור בחודשים באפריל או מאי השנה, על מנת לגלותו.
מתחם הקבורה שבו נמצא ציוד החניטה מתוארך למאה ה-6 לפני הספירה - תקופה שבה מצרים נאבקה לשמור על עצמאותה מהאימפריה הפרסית, שהשתלטה על המדינה בשנת 525 לפנה"ס. חלק מהקברים מתוארכים לפני הפלישה בעוד שאחרים מתוארכים לאחריה, כשגדול הבור שנחפר הוא 5.3X5.3 מטר ועומקו כ-14 מטר. "בוני בית הקברות רצו לשמור על תרבותם המצרית ותכננו את האתר כדי לחקות את פיר הקבורה בתוך פירמידת המדרגות של ג'וסר, שנבנתה בסקארה לפני כ-4,700 שנה. לפירמידת המדרגות יש פיר מונומנטלי עם קבר בנוי אבן בתחתית. זו בדיוק התוכנית שחיקו קברי הפיר באבו סיר", הסביר פרופ' בארטה, שהצוות ברשותו עדיין חוקרים את האתר ההיסטורי וחופרים בו. "החפירות הן חלק מפרויקט ארוך טווח שמטרתו לחשוף עתיקות מהתקופה שבה החברה המצרית העתיקה חיפשה דרכים חדשות לשמר את זהותם המצרית הייחודית".