גבעת התנ"ך שבירושלים היא אחת מנקודות הטבע העירוני האחרונות שבעיר, ומהווה בית למיני פרחים מוגנים, שפורחים בחלקים שונים של השנה. בנוסף לכך, במקום קיימים גם שרידי מבנים מתקופת המנדט הבריטי. סיור במקום, שנערך לאחרונה, הציג תמונה עגומה: שבילים תלולים ומסוכנים מובילים לגבעה, רוב השלטים שמסבירים על המקום מחוקים ולא ניתן לקרוא מהם, פסולת מפוזרת וגרפיטי רוסס על הממצאים הארכיאולוגיים.
"צריך לתת למקום טיפול ראוי", אמר פפה אללו, תושב ירושלים מזה 51 שנה. לדבריו, "זה לא המקום היחיד שמוזנח בירושלים, העיר לא יודעת לשמור על אתרי הטבע היפים שלה. בכל זאת, למרות שאין שימור, אנשים באים ומבקרים. בגבעת התנ"ך היתרון הוא שאפשר להגיע במשך השנה, ותמיד יהיה מה לראות. אם זה חצבים בסתיו או כלניות באביב. יש כאן מגוון רחב של פרחים ובכמות רבה, ואי אפשר למצוא באף מקום אחר בעיר".
אללו הוסיף כי "בנוסף לצמחייה, הנוף הנהדר. מגיע לגבעה שיהיה לה טיפול, ניקיון, ושתהיה גישה. זה יכול היה להיות מקום שגם תיירים מבקרים בו. אני מגיע למקום פעם בחודש-חודשיים ותמיד יוצא מאושר, אבל הייתי רוצה בוודאי שיסדרו, שינקו, שתהיה גישה יותר טובה".
מיקום הגבעה הוא ברחוב הר חברון באזור שבין פארק הפעמון ועמק רפאים. במורד הגבעה נמצאת כנסיית סנט אנדרוז. למרות שטחה המצומצם, הגבעה מתמלאת בפריחה צפופה בעונות המעבר- בסתיו נמצא בה בעיקר את הפרח בן-חצב סתווני וריכוז של חצבים. באביב הגבעה מתכסה בכלניות ונוריות ירושלים. השם לו זכתה הגבעה ניתן לה בזכות תכנית עבר שנגנזה, שעל פיה היה אמור להיבנות על הגבעה מוזיאון התנ"ך. מדובר בשמורת טבע עירונית מהראשונות בירושלים, וכיום על הגבעה גם שרידי מבנים ששימשו את תחנת הרכבת הסמוכה בתקופה הבריטית.
יעל, תושבת המרכז שטיילה לאחרונה במקום, סיפרה כי "הגעתי עם חברים לטיול בירושלים, וחלק מהמסלול היה ביקור בגבעת התנ"ך. כשהגענו למקום, התקשנו למצוא אותו כי השילוט היה מאוד לא ברור. כמו כן, העלייה הייתה מאוד לא מסודרת ואף מסוכנת. בכל זאת עלינו, והתגלתה בפנינו גבעה אמנם בתולית ויפה, אך מאוד מלוכלכת ולא מסודרת. נראה היה שאף אחד לא ניקה שם במשך חודשים רבים, התחזוקה היא מתחת לכל ביקורת. על השרידים הארכיאולוגיים צויר גרפיטי. מקום מוזנח. חבל, כי זה מקום עם פוטנציאל".
תגובת עיריית ירושלים: "מדובר באתר ייחודי בו ממצאים ארכיאולוגיים וערכי טבע. בפיתוח אתרי טבע עירוניים נשמר האיזון בין הרצון לפתח ולהנגיש לציבור את האתר, לבין הצורך לשמר את המערכת האקולוגית וזאת לאחר עריכת סקר טבע עירוני. כך נעשה גם בפיתוחם/שדרוגם של מספר גנים ציבוריים, המהווים גם אתרי טבע עירוניים. העירייה תבצע במקום ניקיון תוך שמירה על האתר והשכיות הארכאולוגיות שבו".