סוכנות החלל הסינית פרסמה הערב (יום ו') תמונה של כוכב הלכת מאדים, שצילמה החללית טיאנוון 1. החללית הסינית שוגרה לעבר כוכב הלכת השכן בחודש יולי והיא אמורה להיכנס בימים הקרובים למסלול סביבו.
החללית הבלתי מאוישת צילמה את התמונה ממרחק של 2.2 מיליון ק"מ מאדים, כך אמרו בסוכנות החלל הסינית, שפרסמו את התמונה בשחור לבן.
טיאנוון 1, ששוגרה לפני 197 ימים, נמצאת במרחק של 184 מיליון ק"מ מכדור הארץ ובסוכנות החלל הסינית אמרו כי כל המערכות של החללית תקינות.
החללית אמורה להיכנס למסלול סביב מאדים במהלך החודש. בחודש מאי היא תנסה להנחית רובר באזור המכונה אוטופיה פלניטיה, בחצי הכדור הצפוני של מאדים. על פי התכנון, הרובר שינחיתו הסינים יחקור את מאדים במשך 90 ימים. עד כה רק ארצות הברית הצליחה להנחית בהצלחה רכבי חלל על אדמת כוכב הלכת השכן.
אם משימת טיאנוון 1 תצליח, סין תהפוך למדינה הראשונה שמצליחה להכניס חללית למסלול סביב מאדים, להנחית חללית ולהפעיל רכב חלל במשימה הראשונה שלה בכוכב הלכת השכן. אגב, ב-2011 ניסו סין יחד עם רוסיה לשגר חללית למאדים, אבל תקלה בשיגור גרמה לכישלון המשימה והחללית התרסקה באוקיינוס השקט.
מאז שיגרה סין את המשימה המאוישת הראשונה שלה לחלל ב-2003, הספיקה המעצמה האסייתית לבצע הליכת חלל, לשגר שתי תחנות חלל ניסיוניות וגם להנחית חלליות בלתי מאוישות על הירח. סין גם הפכה לפני כשנה וחצי למדינה הראשונה שמנחיתה חללית בצד הרחוק של הירח. לאחרונה הצליחה סוכנות החלל הסינית להביא דגימות מהירח והיא הפכה למדינה הראשונה שעושה זאת שנות ה-70'.
סין הייתה המדינה השנייה שמשגרת בחלון השיגור הנוכחי חללית למאדים. כמה ימים לפני החללית הסינית שוגרה החללית "תקווה" של איחוד האמירויות, שאמורה להקיף את כוכב הלכת. החללית של האמירויות צפויה להיכנס למסלול בעוד כמה ימים. המשימה השלישית הייתה החללית Mars 2020, שכוללת את הרובר Perseverance (התמדה). בנוסף, לראשונה בהיסטוריה, אמור לפעול במאדים מסוק קטן, שגם הוא נכלל במשימה האמריקנית. המשימה אמורה לנחות במאדים ב-18 בפברואר.