החיים מתחת למים במפרץ אילת מרהיבים ומסקרנים כאחד. פקח רשות הטבע והגנים עמרי עומסי צלל במי המפרץ כדי להביא לנו סרטונים וגם תמונות מדהימות משעות החשיכה. צפו
ד״ר אסף זבולוני אקולוג מרחב אילת רשות הטבע והגנים: "מפרץ אילת תמיד מפתיע אותנו בתצפיות מיוחדות - כרישים, כרישי לוויתן, דולפינים, לווייתנים, מנטות והרבה מאוד תופעות ייחודיות. רוב התצפיות המיוחדות נצפות במהלך שעות היום, אז צוללים רבים ומשנורקלים פוקדים את המים הצלולים של אילת. הלילה, לעומת זאת, פחות מוכר, אך אינו פחות מפתיע ובמקרים מסוימים ניתן להבחין בבעלי חיים שאינם נצפים במהלך שעות היום, כגון חבצלות ים ונחשוני ים מיוחדים כגון הנחשונק שמסננים מתוך גוף המים את מזונם - פלנקטון. בנוסף, דגים מסוימים הופכים להיות ממש פעילים בלילה ותרים אחר מזונם, כגון הטריגון כנוף הזנב".
עדי ברש, דוקטורנטית באוניברסיטת חיפה ויו"ר עמותת כרישים בישראל, הוסיפה: "טריגון כנוף זנב הוא טריגון גדול יחסית, מרשים מאוד למראה בעיקר בזכות זנב הנוצה הגדול שלו. באילת אנחנו רואים אותו בעיקר ממאי עד אוקטובר במספרים קטנים. כמו הרבה מינים אחרים בים סוף, יש מעט מאוד מידע על המין, ישנה הערכה שהמספרים שלו בירידה והוא מוגדר שעתידו בסכנה".
ד״ר אסף זבולוני הוסיף על חיי הלילה של הדגים במפרץ אילת :"דגים רבים נמשכים לאור הפנס של הצוללים, כגון דגי אדרון גושמני שנצפים בלהקות ענק גם במהלך שעות היום. לפני כמה ימים נצפתה להקת ענק של דגי אדרון גושמני מותקפת על ידי שלל טורפים. דגים פעילי יום נמצאים לרוב במצב של ערנות חלקית בשעות הלילה וחלקם מגיבים בצורה משונה לאור הפנסים. יש כאלה שאף מתקרבים אל מקור האור ולכן חשוב להאיר עליהם למשך זמן קצר, על מנת להתרשם מהם, אך לא להפריע להם במנוחתם".
על המקום בו נמצאים בעלי החיים הימיים, הוסיף ד"ר זבולוני: "שמורת האלמוגים באילת, שם צולמו התמונות, היא שמורה מיוחדת במינה. על אף גודלה המצומצם היא מציגה מגוון אדיר של אורגניזמים ימיים. בנוסף, אלמוגי מפרץ אילת שהם אבני הבניין של שוניות האלמוגים, מפגינים עמידות גבוהה לעלייה הנמדדת בטמפרטורת מי הים ולכן מפרץ אילת עשוי להוות מקלט עולמי לשוניות האלמוגים בהינתן ההתחממות הגלובאלית שהיכתה קשות בשוניות אחרות בעולם. בתקופת סגר הקורונה, שוניות אילת אינן סובלות מלחץ המבקרים הרבים שפוקדים את העיר ולכן נראה שהמערכת האקולוגית במפרץ זוכה ל'תקופת חסד'. חשוב להמשיך ולהגן על מערכת אקולוגית ייחודית זו גם כשתקופת הקורונה תסתיים ובתקווה שזה יקרה בהקדם".