במהלך סיורים שערך המשרד להגנת הסביבה ברפתות ובמושבים בצפון ובדרום, נמצא כי כמויות גדולות של פסולת גולמית של בעלי חיים לא פונו, והועברו לשטחים חקלאיים ללא טיפול בניגוד להנחיות. זאת, תוך יצירת מפגעים סביבתיים קשים כגון מטרדי ריח, דגירת זבובים, הפצת זרעים של עשבים ומחלות צמחים בקרקע.
במחוז vצפון הוטלו צווי ניקיון על פי החוק לשמירת הניקיון על בעלי משקים ומפטמות בקר. במחוז דרום הוטלו קנסות נגד בעלי רפתות וחקלאים בגין השלכת זבל המכיל רימות. הקנסות ניתנו הן על ידי המשרד להגנת הסביבה והן על ידי הפיקוח הרשותי של מועצות אזוריות. כך, הועברה דרישה לחברת מושבי הנגב, לעצור במיידי את התופעה הפסולה של פינוי זבל גולמי ללא טיפול מתאים.
פינוי זבל בדרך זו, תורם באופן מהותי לחלק ממפגעי הזבובים מהם סובלים תושבי הנגב המערבי. גם במרכז הארץ מורגשת עלייה במטרדי הזבובים הנגרמת מהכנת השדות החקלאיים לזריעת קיץ באמצעות פיזור זבל גולמי וגם קומפוסט, הגורמים למטרדי ריח וזבובים באזור.
על מנת לנסות להתמודד עם הבעיה, המשרד להגנת הסביבה קבע מדיניות לגבי פינוי פרש בעלי חיים ועיגן אותה בתנאי רישיון העסק של כלל העסקים. בנוסף לכך, מדי שנה, המשרד מוציא מכתבים אל החקלאים בדרישה לטפל בפרש, לפנותו לאתר מאושר ולבצע ריסוס בהתאם להנחיות אגף מזיקים והדברה במשרד.
לפי מדיניות המשרד להגנת הסביבה הנוגעת לטיפול בזבל בעלי חיים, האחריות לסילוק זבל למתקן טיפול מוטלת על בעל העסק ומכתיבה שימוש בתשתיות סביבתיות מתאימות למניעת זיהום סביבתי. על החקלאים לפעול על פי מדיניות זו - ולא, המשרד ינקוט באכיפה.
השרה להגנת הסביבה, גילה גמליאל, אמרה: "על חקלאים, כולל מגדלי בעלי חיים, לפעול תוך אחריות סביבתית. המשרד להגנת הסביבה קורא לחקלאים לטפל בפסולת הגולמית שלהם בצורה נאותה ואף תומך כספית בהקמת מתקנים טכנולוגיים מתקדמים אזוריים ומקומיים לטיפול בזבל. המשרד מפעיל פיקוח בשטח, ונמשיך לאכוף בכל מקרה שבו נגרמים מטרדים לתושבים".