אנחנו כבר רגילים למראה של המוני בעלי כנף החולפים מעלינו לקראת הסתיו, כדי להעביר את החורף באפריקה החמימה במקום במדינות הקרות. במפרץ אילת נצפה בימים האחרונים מחזה שכמותו לא נראה מעולם בישראל – ועורר התרגשות עצומה: להקה של 16 יסעורונים פסיפיים.
האירוע התרחש במהלך הפלגה שאירגן בים האדום עידו שניידרמן, שעושה שנת שירות בהתנדבות בפארק הצפרות של החברה להגנת הטבע באילת. בעודם שטים במים הבחינו הוא וחבריו בלהקת היסעורים, והתחילו לצלם בהתרגשות. "לא האמנתי כשראיתי קבוצה כל כך גדולה של יסעורונים, היינו מאושרים עד השמיים ומלאי גאווה", סיפר.
ואכן, במפרץ אילת נצפו בעבר יסעורונים, אבל בבודדים, אף פעם לא בלהקה. מדובר בציפור שמקננת באיים נידחים באזור יפן וקוריאה וכן במספר איים באוקיינוס השקט. היסעורון גם צף על פני המים, וגם עף. לפי ההערכה, בעולם כולו יש מעל 260 אלף מהם.
כשמזג האוויר מתחיל להתקרר באזורם, פותחים היסעורונים במסע ואת החורף הם עושים באוקיינוס ההודי. בתום החורף הם עפים בחזרה הביתה.
ההערכה היא כי היסעורונים שנצפו במפרץ אילת עפו רחוק מדי, ובסופו של דבר הגיעו לים סוף, המתחבר אל האוקיינוס ההודי.
ד"ר יואב פרלמן, מנהל מרכז הצפרות הישראלי בחברה להגנת הטבע, אמר כי המומחים רק יכולים לשער מה גרם לכל כך הרבה יסעורונים להגיע לאילת הפעם. "עבור ציפורי הים, הנעות לאורך ולרוחב הימים והאוקיינוסים, מפרץ אילת הוא הקצה הצפוני של האוקיינוס ההודי. חלקן ינסו את מזלן בנדידה מעל היבשה לעבר הים התיכון או הים השחור". הוא הוסיף: "שמירת המערכת האקולוגית של מפרץ אילת, הנמצאת תחת איומים מתמידים, חשובה לא רק למי שחי מתחת למים אלא גם לציפורים שזקוקות למפרץ שלנו מעבר למה שחשבנו".
בחברה להגנת הטבע מסבירים כי במשך שנים נדיר היה לראות במפרץ אילת את היסעורון הפסיפי, שנמצא בדרך כלל בלב ים, הרחק מחופים ומבני אדם. "בשנים האחרונות זוכים הצפרים לפגוש את הציפור הנדירה פה ושם, אבל מעולם לא בלהקה כזו גדולה".