אסור לגעת בחיות הבר, ובוודאי אסור לקחת אותם הביתה: ילדים המתגוררים ביישוב באזור ירושלים הבחינו במהלך טיול סמוך לביתם בעופר, שהיה לבדו. הילדים סברו שאמו של העופר נטשה אותו ולכן הם החליטו לקחת אותו לביתם, מתוך כוונה לסייע לו - למרות שמדובר בפעולה שעלולה לסכן את חייו של העופר. בסופו של דבר, בהתערבות סוקר טבע של החברה להגנת הטבע, הושב העופר למקום שממנו נלקח.
יעקב בן בונן, סוקר טבע עירוני בחברה להגנת הטבע, הסביר כי אין לאסוף עופרים: "לצערי כל מי שמכיר את התנהגות הצבאים יודע שהאמא הצביה מחביאה את העופר במכוון בשבועות הראשונים לחייו. הצביה מגיעה כמה פעמים ביום להניק אותו, כשבשאר הזמן היא מסתובבת באזור ומשגיחה. וככה הוא מוסתר מטורפים".
בן בונן פרסם על אודות המקרה בפייסבוק במטרה להעלות את המודעות לנושא. בפוסט הוא בו פירט את השתלשלות העניינים: "מוצאי שבת, יחסית מאוחר ואני כבר מארגן דברים לראשון. התראה בוואטסאפ מאחת מקבוצות החיבולנס שאני נמצא בהן בתור מתנדב, שנשלחות בהן קריאות על חיות בר במצוקה. עולה תמונה של עופר עם בקשה לזיהוי מהמוקד, עניתי והמשכתי בשלי. אחרי כמה דקות החלטתי לשאול מאיפה העופר, מתברר שהוא נמצא אצלי בשכונה. התקשרתי לאליעזר הפקח שבאותו רגע לא היה באזור, אז ירדתי בעצמי לבדוק מה הסיפור. שלוש דקות נסיעה מהבית ואבא גם הצטרף לעזור. הגענו לבית המדווחים. הסיפור הוא כזה, הילדים יצאו לטייל בטבע מתחת לבית שלהם בצהריים ומצאו עופר שהיה נראה 'נטוש', ומתוך כוונה לעזור לו אספו אותו".
לסיפור הזה יש סוף טוב. "החזרה של עופרים לאחר שכבר נאספו היא לא עניין פשוט", הסביר בן בונן. "העדיפות היא לשים אותו במיקום המדויק, וכמה שיותר מהר. אבל הלילה חשוך וכמעט אין ירח... וכבר עברו כמעט 12 שעות. העברה של העופר לבית החולים לחיות בר וגידולו ללא החתמה היא משימה שגובלת בבלתי אפשרית, למרות שהיא מסתיימת בהצלחה במספר לא מבוטל של מקרים. עוד בעיה היא שהעופר קיבל חלב פרה שלא מותאם עבורו, והוא החל לשלשל ולהקיא".
אחרי התייעצות עם הווטרינר מבית החולים לחיות בר ושיחה עם רוני קינג, הווטרינר של רשות הטבע והגנים, הוחלט שמבחינה טיפולית החזרה לאמא שלו ולחלב שלה הוא הסיכוי הטוב ביותר של העופר לגדול ולהתפתח באופן תקין, וגם תפתור את הבעיה בקיבה. "אז לקחנו פנסים ויורנו איתו לוואדי, גם הילדים שזוכרים את המיקום הצטרפו אלינו. אזכיר שהצבי הישראלי הוא חיה בסכנת הכחדה, שנותרה רק בישראל אז אנחנו צריכים שזה יצליח. העופר הושאר במיקום המשוחזר יחד עם מצלמת שביל, בתקווה שתיתן לנו מושג מה קרה בלילה. אנחנו השארנו אותו שם והתפללנו וקיווינו שזה יעבוד".
למחרת ב-9:00 בבוקר הגיע בן בונן למקום שבו הושאר העופר, אך הוא לא היה שם. "בדקתי את המצלמה, הגעתי לתמונות מהלילה", הוא שיחזר. "בתמונה הראשונה, שועל! כבר נחרדתי לשלום העופר, אבל המשכתי לגלול. השועל נעלם מהמצלמה. ואז... יש יש יש יש!!!!! האמא חזרה אליו!! קצת פחות משעה אחרי שהושאר שם. השועל הגיע רבע שעה אחרי, אבל העופר כבר לא שם....! איזה פלא! איזה יופי! מה רבו מעשיך ה', איזה טבע מדהים".
בחברה להגנת הטבע מוסיפים כי בימים אלו, כשהעשב ירוק וגבוה, צביות ממליטות ומסתירות את העופרים מפני טורפים בכל רחבי הארץ. "גשמי הברכה בחודשים האחרונים סיפקו לנו ולבעלי החיים אביב מדהים. הטבע מתפרץ בשלל גוונים ואי אפשר להשאר אדישים לעושר ולמגוון. אם נתקלתם בעופר במהלך טיול התרחקו מיד, הוא איננו יתום. הצביה שומרת מרחוק ומגיעה מדי כמה שעות להניק. כשעופרים מגיעים לגיל חודש הם מספיק חזקים ומהירים כדי להצטרף לאימם במרעה", הוסיף עמיר בלבן, מנהל תחום טבע עירוני בחברה להגנת הטבע.