ייחודה של פומפיי הוא בהיותה עיר עתיקה שבה הזמן כמו עמד מלכת, לאחר שהיא וחלק מתושביה נקברו בהתפרצות הר הגעש וזוב בשנת 79 לספירה. במרוצת השנים, התגלו עוד ועוד שרידים וממצאים ששפכו אור על שהתרחש, לרבות של תושבי העיר הרומית השוכנת במחוז קמפניה שבדרום איטליה.
כעת, צוות של ארכאולוגים גילה את שרידיהם של שני קורבנות נוספים מההתפרצות הגעשית, שהתרחשה לפני כמעט 2,000 שנה. היו אלה שלדיהם של גבר ואישה אשר נמצאו בחדר שינה קטן ומאולתר במבנה שהושפע מההתפרצות הגעשית. האישה שכבה על מיטה כשסביבה מטבעות זהב, כסף וברונזה, יחד עם מספר תכשיטים כגון עגילי זהב ופנינים, בעוד שהגבר שכב למרגלות המיטה.
העיר פומפיי נוסדה במאה השישית או השביעית לפנה"ס על ידי האוסקים, איכרים ורועי צאן שהתגוררו במחוז קמפניה מאז התקופה הנאוליתית. חשיפת שרידי הצביעה על כך שהמסחר בעיר שגשג, מפני שהיא ישבה על צומת דרכים חשוב, ושימשה כנקודת מעבר לסחורות שהגיעו דרך הים.
בין היתר היו בה חנויות ובתי מלאכה, מרחצאות, אמפיתיאטרון ומקדשים העיר פומפיי, אולם כל אלה כוסו ונקברו תחת שכבה עבה של אפר וולקני. הקורבנות האחרונים שהתגלו בחרו להשתמש בחדר הקטן כמקלט, תוך שהם מחכים לסופה של ההתפרצות הקטלנית, שהובילו בין היתר לגשם סלעי שחסם את דלת המבנה ומנע מהם להימלט.
בסופו של דבר, גם המחסה שתפסו השניים לא סייע להם להינצל, זאת לאחר שזרימת הלבה וחומר חם רותח אחר מהר הגעש הסמוך הובילה למותם הטרגי. "ההזדמנות לנתח את הנתונים האנתרופולוגיים על שני הקורבנות מאפשרת לנו לשחזר כמות מידע לא מבוטלת של נתונים על חיי היומיום של תושבי פומפיי בימים שקדמו להתפרצות הר הגעש וזוב", אמר מנכ"ל הפארק הארכיאולוגי של פומפיי, גבריאל זוכטריגל.
בשנים האחרונות, חלה עלייה משמעותית במחקרים ארכאולוגיים בשטח העיר פומפיי, שהתגלתה מחדש רק במאה ה-16. מטרתם של המחקרים השונים היא לעצור עשרות שנים בהם האתר ההיסטורי לא היה באור הזרקורים, תוך מציאת עוד ועוד פיסות מידע שבחיבורן יושלם לימים אחד הסיפורים הטרגיים בהיסטוריה האנושית, בו אחד מאסונות הטבע המפורסמים ביותר, הוביל להחרבתם של אזורים מיושבים ומשגשגים.