המצרים הקדמונים נהגו לבנות למתים שלהם "ערים מפוארות". המצרים האמינו שאם הקבר יהיה מספיק מפואר, הדבר יסייע למת בעולם הבא או בתחיית המתים.
תגלית שנמצאה לאחרונה באתר ארכיאולוגי בעיר הנמל דֻמיאט במצרים הפכה ליוצאת דופן עבור חוקרים, מכיוון שהרבה קברים מפוארים נשדדו ונבזזו לאורך ההיסטוריה, ולכן הם הופתעו מאוד למצוא שם אוצר זהב גדול ונדיר ובתוכו גם כלי חרס, קמעות קבורה, פסלונים, מטבעות ועוד, שנקברו עם המתים לפני יותר מ-2,500 שנים ומורכבים מחומרים שונים, עם מיומנות הרכבה שונה.
הממצאים האלה עשויים לתת לארכאולוגים תובנות טובות יותר לגבי מנהגי קבורה עתיקים, כחלק נוסף בפאזל התרבויות הקדומות. למשל, מטבעות ברונזה שנמצאו באוצר, מתוארכים לתקופה מאוחרת במאות שנים מתקופת בניית המתחם."מה שמעיד על האזור כמרכז מסרי חשוב בהיסטוריה של מצרים העתיקה", הם אומרים.
ועכשיו, לרובוט שרצה להיות חיפושית. דינמיקת הכנפיים של בעלי חיים מעופפים מדליקה חוקרים בשנים האחרונות, והיא מהווה השראה למערכות רובוטיות מעופפות רבות. מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת Nature מחקה אחר התעופפות חיפושית הקרנף (נקראת גם חיפושית הרקולס בשל גודלה) שהיוותה השראה לעתיד הטכנולוגי.
מדוע דווקא היא? האופן שבו היא מתעופפת קל יחסית, ללא הפעלת שרירים רבים ובצורה פשוטה כמו אוריגמי. לכן הרובוט הזה יכול לקפל את הכנפיים, בשונה מ"מעופפי מעבדה" אחרים. הרובוט הזעיר שוקל 18 גרם, וגדול פי 2 בערך מחיפושית אמיתית.
הוא עשוי לשמש כעזר במשימות חיפוש והצלה במקומות סגורים, לחדור למבנים שקרסו או כאלה שיד אדם לא מגיעה אליהם, הוא יכול לנחות על משטחים ולשנות תנועות כגון זחילה. מהצד השני, הוא יכול לסייע גם לחוקרי בעלי חיים לבחון מקרוב את עולמם של החרקים, בתור "חרק ריגול" באזורי המחייה של קרובי משפחתו הביולוגיים.
ולסיום, דייב בנט מאיווה חושב בימים אלה על מתכונים שונים שאפשר להכין עם חצילים. הסיבה? יש לו תחביב לגדל את החצילים הגדולים בעולם.
בנט שבר שיא עולמי לאחרונה כאשר החזיק בגינתו בחציל במשקל של 3.77 קילוגרמים. את הירק הענק בדק גם מפקח מיוחד מטעם משרד החקלאות של המדינה, שאישר את השיא המפלצתי, כאשר לפני שנתיים בלבד הירקן החובב קבע שיא לחציל הגדול ביותר במדינה שלו במשקל של כ-2 קילוגרמים וחצי. מספר השיאים של גינס כבר התקשרו אליו לאשר את החדשות.