בכנס בן גוריון, שנערך בשבוע שעבר, ישב ראש העיר ערד יאיר מעיין יחד עם ראשי רשויות נוספים מהנגב, והתגאה כיצד הצליח להקים שכונת מגורים חדשה תוך שלושה חודשים. מדובר באתר קרווילות שאמור להיות כפר סטודנטים. הוא גם התגאה כיצד "נפנף את כל הירוקים". אף אחד מנוכחים לא העז להעיר לו.
"כל יפי הנפש עצרו אותנו וקיבלנו צו הפסקת עבודה לשכונה החדשה", אמר מעיין. אבל "יפי הנפש" שהוציאו את צו הפסקת העבודה היו אנשי הרשות לאכיפה במקרקעין, שעברה לאחרונה תחת המשרד לביטחון לאומי. הצו הוצא לאחר שמפקח הרשות הגיע למקום ומצא כי על פי החשד מבצעים במקום עבודות אסורות. צו הפסקת העבודה הוצא בחודש ספטמבר, לאחר שהחלו לצקת קלונסאות בטון במקום ללא היתר בנייה.
שלושה חודשים עברו ולמרות הצו יש במקום כבר קרווילות. ראש העיר ערד התגאה שקיבל צו הפסקת עבודה "בעל פה", למרות שהצו הוצא במסמך רשמי. "קיבלתי החלטה להקים את השכונה ובאו הרעים של הירוקים, כל יפי הנפש עצרו אותנו, קיבלנו צו הפסקת עבודה בעל פה אמנם, עצרנו אותה וחידשנו אחרי כמה שבועות, ואף אחד בממשלה לא עצר אותנו", אמר מעיין.
השכונה החדשה נמצאת סמןך לשביל חוצה ישראל, לא רחוק מהשכונה הצפון מערבית של העיר. השטח שעליו נמצאת השכונה החדשה מיועד על פי מסמכים שהגיעו לידי ynet למוסדות, שיהיו בתחום איכות הסביבה, רפואה, תיירות, הכרת המדבר או אכסניית נוער.
אמנם לפי תוכנית המתאר ניתן לעשות בשטח שימוש אחר שיאושר על ידי הוועדה המקומית, אבל תכנון המבנה אמור להתייחס לסביבה המדברית מבחינה נופית, אקלימית וטופוגרפית. הצבת שכונת קרווילות באמצע המדבר - ככל הנראה אינה בתוך היעדים.
בחברה להגנת הטבע נזעקו כשהעבודות החלו והגישו התנגדות. מעיין התייחס למבנים כאל שכונה, ובפועל מי שיאכלס את המבנים הם סטודנטים מטעם "השומר החדש". מדובר באחד הארגונים המשפיעים בנגב, ואחרי מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר החשיבות שלהם רק הלכה וגדלה. אלא שאתר הקרווילות, שאותו הם צפויים לאכלס, הוקם בניגוד מוחלט לייעוד של הקרקע.
ברשות הטבע והגנים הבהירו שאין להם כל התנגדות להקמת כפר סטודנטים, אותו כפר שמעיין עצמו מתאר כשכונה חדשה. אבל שכדי להשלים את הקמת השכונה הם נדרשו לשורה של תנאים מטעם רשות הטבע והגנים. בין היתר מדובר בתוכנית סניטארית וניקוז, תכנון תאורה ועוד. כמו כן, נדרשה תוכנית פסולת ואשפה, כך שבעלי חיים לא יוכלו לנבור בהם והאשפה לא תתפזר ברוח. בנוסף, ביקשו ברט"ג לקיים סיור לאיתור ערכי טבע מוגנים טרם תחילת ביצוע העבודות, ולקבל היתר בכתב לפגיעה בערכי טבע מוגנים לפני תחילת העבודות במידת הצורך.
בחברה להגנת הטבע אומרים כי הקמת כפר הסטודנטים אינו אלא כסות להקמת התיישבות חדשה למגורים, בשטח שאמור לשמש כמוסד ציבורי, המנותק גיאוגרפית מהעיר וגולש לשטחים הפתוחים הסובבים אותה. עוד ציינו כי על הרשות להסדיר את הנושא מול רשות מקרקעי ישראל.
ראש העיר מעיין מתייחס לאתר כנקודת התיישבות בלב בקעת ערד, כחלק מהמהלך לשמירת קרקעות הנגב. אלא שכאמור אותו שטח יועד במפורש להיות מוסד עבור איכות הסביבה, תיירות ועוד. בתגובה אמר ראש העיר ערד שחידוש העבודות התבצע בתיאום הרשות לאכיפה במקרקעין, וכי העבודות אושרו על ידי מהנדסת העיר לשעבר, מרים אלחדד. עוד הוא אמר כי לעירייה חוזה חכירה מול רמ"י לכפר סטודנטים מזה כחודש.
מהנדסת העיר אלחדד הודיעה על התפטרותה מתפקידה לפני מספר חודשים, לאחר שהחליטה לעבור למרכז הארץ. היא המשיכה לעבוד עד לאחרונה. ב-28 בנובמבר הודיע ראש העיר מעיין על בחירתה של מהנדסת עיר חדשה, אירית בנדו. בנדו עבדה בעבר כמהנדסת המועצה בנאות חובב, מועצה התעשייתית שאחראית על מפעלים כמו כימיקלים לישראל (ICL), אדמה, טבע, תשתיות נפט ואנרגיה בע"מ ועוד.
בסרטון שפרסם ראש העיר, הוא אמר כי מדובר במהנדסת ש"תמיד אומרת כן". יש לציין כי תפקידים כמו מהנדס עיר, וכך גם יועץ משפטי, הם תפקידים של שומרי סף, ותפקידם הוא גם לומר לעתים "לא" לנבחרי הציבור.