לא קל להגיע לחלל: משגר קריוס של חברת Space One היפנית התפוצץ כמה שניות לאחר ששוגר לפנות בוקר (יום ד', שעון ישראל) לחלל. מדובר היה בניסיון הראשון של החברה להכניס לוויין למסלול סביב כדור הארץ.
המשגר, שגובהו 18 מטרים, המונע באמצעות דלק מוצק, התפוצץ זמן קצר מאוד לאחר השיגור, שבוצע בשעה 4:01 לפנות בוקר (שעון ישראל). הפיצוץ נראה למרחוק בחצי האי קיאי שבדרום מערב יפן.
בחברת Space One אמרו כי השיגור "הופסק". עדיין לא ידוע מה גרם לפיצוץ והאם היו נפגעים. בדרך כלל, בשל כללי הבטיחות הנוקשים, אין אנשים בקרבת מקום במהלך השיגור לחלל. בחברת Space One הוסיפו שהשיגור היה אוטמטי ובחדר הבקרה היו 12 אנשי צוות.
המשגר שהתפוצץ נשא לוויין ניסיוני של ממשלת יפן, שהיה מיועד להחליף זמנית לווייני מודיעין, במקרה שמתגלית בהם תקלה.
השיגור עצמו היה אמור להיות בשבת, אך הוא נדחה לאחר שספינה נכנסה לשטח שהכניסה אליו אסור מטעמי בטיחות.
למרות שיפן היא שחקנית קטנה יחסית במירוץ החלל, לעומת ארצות הברית, רוסיה וסין, מפתחי הטילים במדינה מתאמצים לייצר משגרים זולים יותר, זאת בשל הביקוש הגובר לשיגור לוויינים מצד ממשלת יפן ומלקוחות פרטיים מרחבי העולם.
Space One, שבסיסה בטוקיו, הוקמה בשנת 2018 על ידי קונסורציום של חברות יפניות: Canon Electronics, היחידה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל של IHI, חברת הבנייה Shimizu והבנק לפיתוח יפן הנתמך על ידי המדינה. המניות של Canon Electronics נפלו ב-9% לאחר השיגור הכושל לחלל - ולאחר מכן התאוששה מעט.
המטרה של החברה היפנית היא להציע "שירותי שליחויות חלל" ללקוחות מקומיים ובינלאומיים, היעד שלה הוא לשגר 20 משימות לחלל מדי שנה עד סוף העשור, אמר נשיא החברה מסקאזו טויודה. למרות שהחברה עיכבה את השיגור הראשון של קריוס ארבע פעמים ולמרות התקלה, בחברה אמרו כי שתי המשימות הבאות שלה מלאות, והיא קיבלה גם הזמנה מלקוח שאינו יפני.
Space One אינה חושפת את עלויות השיגור של קריוס, אבל בכיר החברה קוזו אבה אמר שהיא "תחרותית מספיק" מול המתחרה האמריקנית Rocket Lab.
Rocket Lab שיגרה יותר מ-40 משגרים קטנים מניו זילנד מאז 2017, כשהעלות היא כ-7 מיליון דולר לשיגור. כמה חברות יפניות השתמשו במשגר אלקטרון של Rocket Lab למשימותיהן, כולל יצרניות לווייני המכ"ם iQPS ו-Synspective, והסטארטאפ Astroscale להסרת פסולת במסלול.