עוזב את ההורים, ונוסע לחיים חדשים בגרמניה: ברוקו, הערוד הישראלי מהספארי ברמת גן, הועבר השבוע לגן החיות הודנהאגן שליד האנובר. בביתו החדש הוא ייקח חלק יחד עם שתי נקבות בתוכנית הרבייה האירופית של הערודים - הנמצאים בסכנת הכחדה חמורה. באזור תפוצתם בקרן אפריקה חיים פחות מ-400 ערודים ובגני חיות חיים 272 נוספים.
ברוקו בן השנתיים וחצי הוא בנם של זוג הערודים, ג'וד ובר. ג'וד בן התשע נולד בספארי ואילו בר בת העשר נולדה בחי-בר יוטבתה והועברה כגורה לרמת גן. לזוג כבר יש בת נוספת בשם ביאטריס. היא הועברה לגן החיות בברלין בשנת 2022. למרבה השמחה, בבירת גרמניה נולדה לביאטריס בת שזכתה לשם ג'ודי, על שם המטפלת של הערודים ג'ודי ברדה-עטר.
זואולוגית הספארי, קרן אור, הסבירה כי "מדובר בסוס הבר הקטן ביותר. הוא ניכר בפרוותו החומה-אפרפרה, בבטנו הלבנה. לרגליו 'גרביים' לבנות עם פסים שחורים, לראשו אוזניים גדולות ועיניו מעוטרות בריסים שחורים .לצערנו, הרבה אנשים נוטים לפסוח על הערודים בחצר הגדולה שלהם בגן החיות, ולומר לעצמם: 'אה, הנה חמור' ולהמשיך הלאה. כך הם מפספסים את אחד מסוסי הבר היפים ביותר".
בספארי הוסיפו כי כל אוכלוסיית הערודים בגני חיות בעולם מקורה בחמישה פרטים (שלושה זכרים ושתי נקבות) שנלכדו בעמק הנוגאל בסומליה ונשלחו לגן החיות בבאזל ביולי 1970, וב- 12 ערודים שנלכדו באזור הסרדו במדבר הדנקיל באתיופיה בספטמבר 1972. אלה נשלחו לחי בר יוטבתה בישראל. מערודים אלו שהלכו והתרבו נוצרו תוכניות הרבייה האמריקנית והאירופית. נכון להיום יש 272 ערודים שחיים ב-62 גני חיות.
הערודים חיים בטבע באזורים מדבריים ויבשים מאוד, ולעיתים עליהם לנדוד גם מרחק רב כדי להגיע למזון ולמים. שם הם לפעמים נאלצים לחלוק את מקורות המים עם בני האדם ועדרי הצאן שלהם. התחרות על מקורות המזון והמים מאיימת במיוחד על שרידותם של אימהות וצאצאים בני פחות משלושה חודשים. בספארי הסבירו כי למרות שערודים בוגרים יכולים לשרוד זמן רב מבלי לשתות מים, נקבות מניקות צריכות לשתות מים כדי לייצר מספיק חלב להנקה ולגדל בהצלחה את הסייחים.
בחלק מהמדינות באפריקה, שבהן חיים הערודים, צדים אותם כדי לבשל את בשרם. יש כאלו שמייחסים לבשר גם סגולות מרפא שונות. המקומיים מאמינים באמונה הטפלה שמרק מעצמות ערוד יכול להואיל לכאבי גב, דלקות פרקים או שחפת. איום נוסף על הערוד הוא הימצאותם של חמורים בבית הגידול שלהם, שעלולים להתרבות איתם.
המפתח להמשך הישרדות הערודים טמון ביכולת לשמור עליהם מפני ציד בלתי חוקי, וכן לשמור על שיווי משקל בין האדם וחיות המשק שלו ובין הערודים שחולקים כאמור, את אותם המשאבים.