מחלקת הדיג בעזה דיווחה אחר הצהריים (רביעי) כי כלב ים הגיע לחוף הרצועה והוחזר למי הים, וכי הדייגים מתבקשים לא לגעת בו. במקביל, הגיעו גם דיווחים ממערכת הביטחון הישראלית על המקרה. החל משעות הצהריים היו שמועות על כך שיוליה נראתה בעזה. ברשתות החברתיות התפרסמה תמונה של כלבת ים על חוף, אך התברר שמדובר בתמונה ישנה מ-2019.
כעת הגיע כאמור הדיווח מגורמים רשמיים בעזה על הגעתה של יוליה לזמן קצר לאחד מחופי הרצועה. עם זאת, בניגוד לביקורים הקודמים של יוליה בחופי ישראל בשלושת השבועות האחרונים, לא פורסם כל תיעוד מהביקור שלה ברצועה.
כלבת הים הנזירית הים-תיכונית יוליה נראתה לראשונה בישראל לפני כשלושה שבועות. היא שהתה כמה ימים באמצע החודש בחוף ביפו, עברה לתל אביב, הדרימה לפלמחים, לאחר מכן נראתה בהרצליה, בכמה חופים בשרון, בבת ים ולבסוף בשטח צבאי סגור במרכז.
לאורך שהותה, היו מספר מקרים שבהם ניסתה להגיע לחוף, אך נבהלה מהאנשים וחזרה למים. כך אירע ביום ראשון האחרון, אז יוליה הגיעה לחוף בבת-ים, ושבה למים אחרי שהתקרבו אליה יתר על המידה.
כלב ים הנזירי הים-תיכוני, המשתייך למשפחת כלבי הים, הוא אחד היונקים הנדירים בעולם ונמצא בסכנת הכחדה חמורה. מדובר בבעל חיים שחי רק באזור הים התיכון. הוא ביישן וחמקמק, ונוהג להסתתר במערות מבודדות. אורכו מגיע ל-2.5 מ' לערך ומשקלו לכ-350 ק"ג. צבעו חום-אפור כהה ובטנו חיוורת.
לפני קום המדינה, מראה כלבי ים ממין זה היה מחזה נפוץ יותר. דיווחים על פרטים בודדים תועדו החל משנות ה-20 של המאה הקודמת ועד 1958. בשנת 2010 החלו כאמור להגיע דיווחים על כלבי-ים בחופים שבהם חלפו כמה עשורים ללא תצפיות, כמו סוריה, לבנון וישראל. כיום, אוכלוסיית כלבי הים הנזיריים הים-תיכוניים מוערכת בכ-900 פרטים, כ-400 מתוכם חיים לחופי יוון, קפריסין וטורקיה.