"ערימות של בגדים נטושים וחפצים אישיים רבים פזורים לאורך מסדרונות היציאה מאוקראינה. ככל שהדרך מתארכת יותר, כך קשה יותר לשאת את כובד הדברים ולכן משאירים אותם מאחור", אמרה לודמילה דוקול, מורה לחינוך גופני הבורחת מצפון המדינה.
חלק מהפליטים בוחרים להשאיר גם את החיות מאחור, אך מנגד - רבים לוקחים אותן איתם למרות הקושי הגדול.
על פי הדיווחים, כ-2.5 מיליון פליטים ברחו עד כה מאוקראינה, ובמעברי הגבול ובמקומות שבהם שוהים הפליטים, במדינות הגובלות עם אוקראינה, ניתן לראות את חיות המחמד שהאנשים לא מסוגלים להשאיר מאחור: ציפורים, ארנבות, אוגרים, אך במיוחד חתולים וכלבים.
אנשים שברחו מפאתי קייב הצטופפו מתחת לגשר הרוס באירפין, נשאו איתם מעט חפצים. הם נטשו את כלי הרכב שלהם בצד הדרך, אך לא את חיות המחמד שלהם.
עדשת המצלמה תפסה תמונות מרגשות רבות של בעלים השומרים על חיות המחמד שלהם: אישה אחת העבירה את הכלב שלה לאורך גשר מאולתר מעבר לנהר אירפין בעיצומו של הפינוי. אישה אחרת נראתה בתחנת רכבת בפולין מתכרבלת עם החתול שלה, אף אל אף. נערה צעירה מכוסה בשמיכה מנייר אלומיניום מחבקת את שני כלבי הצ'יוואווה שלה במעבר לפולין.
וברומניה, אם צעירה אם צעירה עזרה לבן הפעוט שלה לשתות מכוס נייר בעודה עוטפת את הצ'יוואווה הלבן שלה. לידה, גור מלטי מציץ משקית פלסטיק המכילה משחת שיניים, שמפו וקרם ידיים.
מאות אלפים של אזרחים מחפשים את מקומם גם בתוך שטח אוקראינה, בורחים מההתקפות על הערים.
כמו כן, בתוף שטח אוקראינה - קשישה בת 84 שהסכימה לומר רק את שמה הפרטי - אנטוניה, ישבה על כיסא גלגלים, החזיקה פודל ננסי ואחזה ברצועות של 11 כלבים קטנים נוספים לאחר שפונתה מהעיר אירפין.
ויקטוריה טרופימנקו (42) אמרה שהיא מרגישה חובה להציל לא רק את בני משפחתה אלא גם את חיות המחמד שלה. כפי שסיפרה ל-AP מספר ימים לאחר פרוץ המלחמה, היא כלל לא תכננה לעזוב את קייב. אולם כשרוסים התחילו להמטיר את הטילים והפצצות, היא חשבה על חובתה להגן על בתה בת ה-18 אמה בת ה-69, הכלב שלה, אקירה והחתול גלילאו.
היא קנתה כרטיסים לרכבת לכוון מערב והגיעה לפראג. "אני לא יכולה לעזוב את הכלב והחתול. אני חייבת לקחת עליהם אחריות", אמרה.