שפעת עופות התגלתה בסוף השבוע האחרון ליד מושב מרגליות הסמוך לגבול לבנון. במקבץ הלולים 320 אלף תרנגולות מטילות, שיומתו כדי למנוע את התפשטות המחלה. השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות בודדו את הלולים, עצרו את שיווק הביצים הן מהלול והן מתחנת המיון שקלטה ביצים מהמתחם, והחלו בפעולות הכנה לטיפול במוקד ההתפרצות. השירותים הווטרינרים מבצעים ניטור בכל חוות הלולים שבאזור.
מקרה זה מצטרף למקרים נוספים מהתקופה האחרונה, בהם זוהתה שפעת עופות מזן H5N1, ב-60 לולים במושב מרגליות, באגמון החולה, בכפר ברוך, קיבוץ עין צורים, אביגדור, מעיין צבי ונהלל ובעופות בר נוספים. בכל המקרים, הטיפול של משרד החקלאות הסתיים.
לולים אלו והלולים שהתגלתה בהן המחלה בתחילת השבוע משווקים כ-14 מיליון ביצים בחודש בשוק המקומי (מתוך שוק של כ-200 מיליון ביצים שנצרכות בחודש בישראל). לולים אלו מצטרפים ללולי המטילות שנמצאו נגועים בשפעת עופות בתחילת השבוע. כדי למנוע מחסור בשוק, משרד החקלאות נערך לפתיחת ייבוא של 70 – 100 מיליון ביצים ללא מכס כבר בתחילת השבוע.
בכל אירועי שפעת העופות השנה, היה מעורב נגיף מזן H5N1 שעלול לגרום בסיכון נמוך לתחלואה בבני אדם. משרד החקלאות שב ומזכיר לציבור להקפיד על צריכת מוצרי עוף וביצים רק לאחר בישול, כיוון שטיפול בחום גבוה (בישול, אפייה, טיגון) משמיד את כלל החיידקים והנגיפים בעופות. במשרד מציינים כי המלצה זו תקפה בשגרה, וכעת ביתר שאת.
מאות אלפי עופות עוברים בישראל בדרכם לאפריקה בעונה זו של שנה. נוכחות עופות בתקופת נדידה מגבירה את הסכנה להעברת מחלות שונות, ובראשן – שפעת העופות. לאור זאת, משרד החקלאות מזהיר כי על כל מגדלי העופות והציפורים למלא אחר הנחיות השירותים הווטרינריים, ולמנוע שוטטות של עופות בשטחים פתוחים. על כל מקרי תחלואה ותמותה חריגים בעופות יש לדווח מיד לווטרינר המטפל, לווטרינר הרשותי ולשירותים הווטרינרים במשרד החקלאות. בכל מקרה אין להשליך פגרי עופות בצורה לא מוסדרת.
מאז מרץ 2006, אז התגלו מקרי שפעת עופות בקיבוץ חולית ועין השלושה שבדרום הארץ ובמושב שדה משה שבחבל לכיש, מתגלים מקרי שפעת כמעט בכל שנה.