הוא היה מגדולי המצביאים והמדינאים של העת העתיקה, כיבושיו הנרחבים כללו את ערי המדינה של יוון העתיקה, כל שטחה של האימפריה הפרסית, מספר אזורים במרכז אסיה ואף חלקים מתת-היבשת ההודית, וכעת צוות בינלאומי של ארכאולוגים, בהובלתו של אנטוניס בארטסיוקאס, פרופסור אמריטוס לאנתרופולוגיה פיזית ופלאונתרופולוגיה במחלקה להיסטוריה ואתנולוגיה של אוניברסיטת דמוקריטוס של תראקיה ביוון, גילה טוניקה שהייתה שייכת ללא אחר מאשר אלכסנדר השלישי, מלך מוקדון, הידוע כאלכסנדר הגדול וכאלכסנדר מוקדון.
מלבד הטוניקה הסגולה-לבנה, הצליחו החוקרים לזהות באופן סופי את השרידים של שלושה מהאנשים שנקברו באתר הקבורה המפורסם, ששוכן בסמוך לעיר ורגינה (Vergina) במחוז מרכז מקדוניה שביוון, והוכרז על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית תרבותי בשנת 1996.
כמה מבני משפחתו של אלכסנדר מוקדון הובאו למנוחות בקברים המלכותיים שבאתר הארכאולוגי ורגינה, הנמצא כ-80 ק"מ דרומית-מערבית מסלוניקי. אמנם מקום קבורתו של המלך המקדוני המפורסם, שמת לפני יום הולדתו ה-33, לא נודע, אך האפשרות כי אחד מהקברים המלכותיים של ורגינה שייכים לו נשללה.
במחקר חדש, שפורסם בכתב העת Journal of Field Archaeology, בחנו החוקרים שלושה מהקברים שבאתר, שזכו עד כה לשמות בלתי פורמליים ומוספרו בספרות רומיות: קבר I, קבר II וקבר III. תוך שימוש במגוון טכניקות וסקירה עיונית היסטורית, החוקרים מצאו את מה שהם מתארים כראיה לכך שהשרידים בקבר הראשון שייכים לפיליפוס השני, מלך מוקדון בשנים 336-359 לפנה"ס ואביו של אלכסנדר מוקדון. השרידים בקבר השני התגלו כשייכים לאחיו למחצה של אלכסנדר מוקדון, פיליפוס השלישי שהיה מלך מוקדון החל משנת 323 לפנה"ס ועד מותו בשנת 317 לפנה"ס, כשבקבר השלישי התגלו שרידיו של אלכסנדר הרביעי, בנו של אלכסנדר מוקדון, שנרצח בגיל 14 על ידי קסנדרוס - ששלט במוקדון.
למרות שזיהוי שלושת הנקברים מרשים לכשעצמו, הרי שהטוניקה הסגולה-לבנה שנמצאה יחד עם השרידים בקבר II (בו נטמן אחיו למחצה, פיליפוס השלישי) - הייתה גולת הכותרת של המחקר. בניתוח שערכו החוקרים באמצעות כרומטוגרפיית גז (שיטת הפרדה המשמשת לזיהוי הרכיבים השונים בתערובת) וספקטרוסקופיית פורייה (שיטה בכימיה אנליטית המאפשרת זיהוי הימצאות של קבוצות אטומים ואף מולקולות בדוגמת חומר), קבעו החוקרים שהטוניקה עשויה כותנה ונצבעה באמצעות צבע סגול - צבע שהיה מזוהה יותר מכל עם בני האליטה.
החוקרים מציינים בנוסף כי הטוניקה הופיעה על האפריז (אלמנט אדריכלי שמקורו באדריכלות יוון העתיקה) של הקבר שבו נטמן פיליפוס השלישי, כשהדמות שלבשה אותו הייתה זו של אלכסנדר מוקדון. כמו כן, הטוניקה נמצאה ליד שרביט, זר עץ אלון ועטרה (דיאדמה) - סוג של כתר אשר חבשו מלכים, כולם עשויים זהב, אשר החוקרים סבורים כי קיים קשר אפשרי בינם לפרס העתיקה, שאת שטחיה כבש כאמור אלכסנדר מוקדון.
עם זאת, צוות המחקר לא הצליח להסביר מדוע הטוניקה ופריטי הזהב האחרים שקושרו לאלכסנדר מוקדון הושארו בקבר, אם כי אחת ההשערות שהועלה על ידם הייתה שייתכן והיה קשר לכך שפיליפוס השלישי הוכתר למלך לאחר מותו של אלכסנדר מוקדון, כך שישנה אפשרות כי הוא לא רק ירש את כס מלכותו, אלא גם את פריט הלבוש שלו. כעת, יימשכו המאמצים לחפש אמר מקום קבורתו, שכאמור לא נודע עד עצם היום הזה.