גלקסיית הסומבררו התגלתה אי אז בשנת 1781. היא נמצאת במרחק 30 מיליון שנות אור מכדור הארץ, בקבוצת הכוכבים בתולה. היא נקראה כך עקב צורתה המזכירה את הכובע המקסיקני, ונשלטת על ידי כוכבים רבים שנמצאים במרכזה.
מבזק חדשות טובות – 28.11.24
(צילום: ירון ברנר)

זו גלקסיה אליפטית ענקית ופוטוגנית במיוחד, וכעת אסטרונומים חשפו תמונה חדשה ומדהימה שלה, שצולמה על ידי לא אחר מאשר טלסקופ החלל ג'יימס ווב. התמונה חושפת פרטים מפתיעים על הסומבררו, כמו למשל על טבעת האבק האייקונית שלה, שנחשבה למקור להיווצרות כוכבים.
בחשיפה האחרונה חוקרים גילו שהיא כמעט חסרת כוכבים צעירים. בנוסף הם גילו שהמרכז שלה מכיל חור שחור פעיל אך חלש יחסית. התצפיות האלה אמנם יפהפיות, אך הן בראש ובראשונה חשובות מאוד לחקר החלל העתידי, והנתונים שהיא מספקת לנו באמצעות ג'יימס ווב, יסייעו למדענים בעתיד הקרוב והרחוק.
3 צפייה בגלריה
גלקסיית הסומבררו
גלקסיית הסומבררו
גלקסיית הסומבררו
(צילום: NASA, ESA, CSA, STScI)
ועכשיו לסין. נכון שלא כל הנוצץ זהב, אבל במקרה הזה מדובר בזהב - והרבה ממנו. גורמים רשמיים בסין הכריזו לאחרונה על גילוי מרבץ זהב עצום. חוקרים מעריכים כי השווי הכולל של הזהב שנמצא במקום מגיע לכ-83 מיליארד דולר.
המכרה החדש, שנמצא ליד מכרות נוספים שבהם נמצא זהב, עשוי להיות הגדול ביותר בכדור הארץ. על פי החוקרים, הוא מכיל עד אלף טונות מהמתכת הצהובה והעשירה. הזהב עצמו נמצא בעומק של עד 3 קילומטרים.
3 צפייה בגלריה
גוש זהב שנוצר במינרל קוורץ בלפלנד
גוש זהב שנוצר במינרל קוורץ בלפלנד
גוש זהב
(צילום: Henri Koskinen, Shutterstock)
איכות הזהב, שכבר נבדק על ידי המדענים, גבוהה. החוקרים אמרו לכלי תקשורת מקומיים כי בהרבה מהסלעים שקדחו ראו זהב גלוי. כמו כן, ממצאים נוספים בסביבה מצביעים על פוטנציאל למרבצים נוספים, וזה דבר שכמובן מעודד לא רק את החוקרים בשטח, אלא גם את המשקיעים.
ולסיום, קצת מתיקות לבנה בגן החיות של דרום קוריאה. זוג פנדות ענק, תאומות, נצפו משחקות בשלג - וזו החוויה החורפית הראשונה שלהן לאחר שבחורף שעבר שהו במקום סגור, חודשים ספורים לאחר לידתן.
3 צפייה בגלריה
אחת הפנדות משחקת בשלג
אחת הפנדות משחקת בשלג
אחת הפנדות משחקת בשלג
(צילום: רויטרס)
הפנדות Rui Bao ו-Hui Bao צולמו מחליקות על המתחם שלהן שהפך ללבן, אוכלות במבוק להנאתן ומשתובבות עם הוריהן.