בשיתוף תאגיד מִחְזוּר האריזות תמיר
בעידן המודרני בו אנו חיים בני אדם צורכים המון – מזון, שתייה, ביגוד, מוצרי היגיינה וטיפוח, חומרי ניקוי, תרופות ועוד, בתום השימוש במוצרים אלו אנו מתייחסים לאריזות המוצרים כפסולת ומשליכים אותה לפח. ככל שאנחנו מייצרים יותר פסולת ולא מטפלים בה כראוי – כלומר לא מפרידים אותה בבית ולא ממחזרים אותה לפח הנכון, פסולת זו מוטמנת בקרקע ומזהמת את האדמה, האוויר והמים.
רוב הפעולות היומיומיות שלנו, גם אם אנחנו לא שמים לב, מייצרות זבל. בשנה בישראל מיוצרות 5.3 מיליון טון פסולת עירונית ומסחרית.
אדם בישראל מייצר 1.7 ק"ג פסולת בממוצע בכל יום. כמות זו שווה:
51 ק"ג פסולת בחודש שהם ארבע זוגות אופניים.
612 ק"ג פסולת בשנה שהם 10 מכונות כביסה.
תהליך המִחְזוּר מאפשרת לנצל את הפסולת שלנו ולהפוך אותה לחומרים בעלי ערך ולייצר חומרי גלם ומוצרים חדשים. כך מפחיתים את כמות הפסולת המוטמנת באדמה ופוגעת בסביבה וגם חוסכים בייצור של חומרים חדשים.
פסולת האריזות המושלכת לפח הכתום, ממוינת ל-7 סוגי חומרים שונים : 80% מהחומרים הנ"ל ממוחזרים בתעשייה בישראל.
החומרים הנ"ל הופכים בתהליך המִחְזוּר לחומרים ומוצרים חדשים, למשל:
- שקיות פלסטיק, ממוחזרות והופכות ליריעות פלסטיק לתעשיית הבנייה ולכבלים לתקשורת.
- פלסטיק קשיח של חומרי ניקוי והיגיינה, כמו סבון ידיים, שמפו, אקונומיקה ונוזל רצפות, ממוחזר והופך לאדניות ומשטחי פלסטיק לתעשייה, כך שאולי האדנית בגינה שלך הייתה פעם השמפו.
- מתכת של קופסאות שימורים והופכות למטילי ברזל לענף הבנייה.
החל מ-2001, נאספו מתכולת הפחים הכתומים, בכל הארץ, אריזות בנפח השווה לתכולה של כ-920 מטוסי בואינג 747 מלאים. כל הפסולת הזו נחסכה מהטמנה באדמה וחזרה אל המשק בצורת מוצרים שמישים אחרים.
אריזות פלסטיק מתכת וקרטוני משקה, כגון: חלב, קופסאות שימורים, חומרי ניקוי, אריזות מוצרי חלב ועוד, יש להשליך למִחְזוּר לפח הכתום.
אריזות זכוכית כגון: צנצנת קפה, ריבה, דבש, בושם, שמן זית ועוד יש להשליך לפח הסגול למִחְזוּר.
אריזות נייר כגון: קרטון ביצים, קרטון קורנפלקס ועוד להשליך לפח הכחול.
זכוכית ניתנת למִחְזוּר אין ספור פעמיים, ברוב מדינות העולם כמו גם בישראל הזכוכית נאספת בפח מִחְזוּר ייעודי משאר הפחים, בישראל זהו הפח הסגול.
בואו לקבוע איתנו את שיא ממחזרי האריזות בישראל - ממחזרים? מתחילים למחזר? לכבוד יום המחזור 2020, תאגיד מחזור האריזות תמיר קורא לכם להצטרף בלחיצת כפתור וליצור יחד שינוי גדול. גם אני ממחזר/ת>>
בשיתוף תאגיד מִחְזוּר האריזות תמיר