בישראל השקדייה פורחת לפני ט"ו בשבט וביפן גם הדובדבן פורח לפני הזמן - בשל משבר האקלים: יפן הודיעה היום (ג') על תחילתה הרשמית של עונת פריחת הדובדבן של טוקיו, 10 ימים מוקדם מהרגיל. מדובר בתאריך המוקדם ביותר שבו פורח הדובדבן בבירת יפן, שיא שנרשם כבר פעמיים בעבר. מדענים אומרים כי זמני הפריחה המוקדמים יותר של צמחים, כמו פריחת הדובדבן, הם מדד להתחממות כדור הארץ.
בשנים האחרונות המטאורולוגים במדינה קשרו את הפריחה המוקדמת יותר ויותר של הדובדבן לשינויי האקלים. הרשומות הרשמיות של פריחת הדובדבן של טוקיו מתייחסות ל-70 השנים האחרונות והפרחים הלבנים-ורודים העדינים הופיעו במועד מוקדם זה ב-2021 ו-2020, לפי סוכנות מזג האוויר של יפן.
פרח הדובדבן נחשב לאחד הסמלים המזוהים ביותר עם יפן - הן מבחינה לאומית והן מבחינה תרבותית. יפן חוגגת מדי שנה את פריחת הדובדבן, המכונה "סאקורה" בלשון העם. במסגרת האירוע יוצאים היפנים בראשית האביב אל הגנים, גדות הנחלים, שמורות הטבע והפארקים העירוניים, כדי לחוג את הפריחה, בפסטיבל של האנאמי (Hanami), ומשמעו - התבוננות בפרחים. עם זאת, הסאקורה אינו רק בילוי נהנתני בחיק הטבע. זהו אירוע בעל משמעות רגשית ואף פילוסופית. העיקר בסאקורה הוא השוטטות בגן וההתבוננות בפרחים.
העונה של פריחת הדובדבן מוכרזת על בסיס התקדמות הפריחה על עץ האותות במקדש יסוקוני בטוקיו, שם עמד פקיד מהסוכנות המטאורולוגית של יפן מול התקשורת והצופים הרבים - והכריז על פריחת הדובדבן. "היום, ב-14 במרץ, אנו מכריזים בזאת על פריחת הסאקורה בטוקיו", אמר, בהודעה שהגיעה שישה ימים מוקדם יותר מהשנה שעברה.
"ראינו הרבה ימים חמים במרץ", אמר הפקיד והוסיף: "ייתכן שגם שינויי האקלים שיחקו חלק".
חוקרים הסבירו כי הפריחה של זן sumi-yoshino, המהווה יותר מ-90 אחוז מעצי הדובדבן הנטועים ביפן, נמשכת רק כשבוע ונוטה להופיע בו-זמנית באזור נתון, מכיוון שהעצים הם שיבוטים של דגימה בודדת. "כל הכבוד על הפריחה!", צעק אדם שהגיע לצפות בהודעה הרשמית, לקול מחיאות כפיים נלהבות.