השניים היו עסוקים, והעכבר זכה: בסוף השבוע האחרון תיעד עמיר בלבן, מנהל תחום טבע עירוני בחברה להגנת הטבע, ניסיון האכלה אווירי, ככל הנראה במהלך חיזור, בין שתי דאות בשפלת יהודה. כשבדק את הצילומים, הופתע בלבן לראות שבמפגש האווירי לקח חלק עכבר שדה, שנשמט מרגליה של הדאה הבוגר. לדבריו, העכבר נחת בשדה ונעלם, והדאות המשיכו במופע האווירי.
"לפתע ראיתי זכר בוגר של דאה מגיע מכוון השדות עם טרף בטופרים. הוא הגיע אל עבר פרט נוסף, כנראה נקבה צעירה שעסקה בציד. הם ביצעו מספר מפגשים אוויריים לוהטים, תוך כדי לפיתה הדדית וסיבובים מהירים. האירוע חזר על עצמו מספר פעמים וקרה מהר מאוד", סיפר בלבן.
בשנת 2011, החלו דאות שחורות כתף לקנן בישראל, ומאז מספרן רק הולך וגדל. אחד מריכוזי הדאות בישראל נמצא בשפלת יהודה, שם, באזורים מסוימים, הפכה הדאה לדורס הנפוץ ביותר, כיוון שהשדות החקלאיים משופעים בנברנים ועכברי שדה – מזונה העיקרי של הדאה.
הדאה מתמחה בציד מעמדת רפרוף - היא צופה מלמעלה אל עבר השדה ובאמצעות ראיה חדה מאתרת את הטרף שאותו היא לוכדת, באמצעות צלילה חדה ולפיתה חזקה.
בחברה להגנת הטבע מסבירים כי הדאה שחורת הכתף היא אחד מהאמצעים היעילים לטיפול במכרסמים בשדות חקלאיים. "הדאה היא המדביר המושלם והימצאותה יחד עם דורסי יום ולילה אחרים יכולה לצמצם משמעותית שימוש בחומרי הדברה שמזיקים לאדם ולסביבה", סיכם בלבן.
קינון של דאות שחורות
בסרטון: זוג דאות שחורות כתף תועד מקנן באגמון החולה בנובמבר 2011. הזוג הפריח בהצלחה ארבעה פרחונים חמודים תוצרת הארץ. מאז הפכה הדאה לאחד מדורסי היום הנפוצים בשטחים החקלאיים בישראל. כושר הציד ויעילות הופכת אותה לאחת ממדבירות המכרסמים היעילות בטבע הישראלי.