שכחתם להשקות את העציץ והצמח נבל? הסטארט אפ הישראלי Tomgrow הכריז אמש (יום ב') כי פיתח טכנולוגיה, המאפשרת להשקות את הצמח פעמיים בשנה - מבלי שזה ייפגע.
בסטארט אפ הישראלי אמרו כי טכנולוגיית MediumX מהווה תחליף לשיטות הגידול המסורתיות. בחברה הוסיפו כי השיטה מאפשרת גידול צמחים ללא צורך בהשקיה לפרקי זמן ממושכים ובקרה יומיומית על מצב הצמח.
ה-MediumX נראה כמו קוביות ג'ל שקופות, המשמשות את הצמח במקום האדמה. בחברה הסבירו כי מדובר בפיתוח שעליו שקדה מחלקת המחקר והפיתוח בשלוש השנים האחרונות, כאשר פרופסור רועי אמיר וד"ר עמית סיט מאוניברסיטת תל אביב תרמו לפיתוח. הקוביות כוללות רשת ננומטרית תלת ממדית, שביכולתה לשמר מים.
בסטארט אפ הוסיפו כי MediumX עשויה מ-99% מים וחומרי הזנה חיוניים לצמח. בזכות הטכנולוגיה, הם הוסיפו, הצמח נשמר במצב אופטימלי לאורך זמן, והוא יודע לקחת רק את מה שהוא צריך מה-MediumX, והוא אינו חשוף לנזקים הנובעים מחסר או יתר בהשקיה ודישון. בחברה הוסיפו כי מדובר בחסכון משמעותי של 95% בתדירות ההשקיה וחסכון של 75% במים, בהשוואה לצמחים הצומחים באדמה רגילה וזקוקים להשקיה של פעם או פעמיים בשבוע (בהתאם לסוג הצמח ותנאי המחייה שלו).
טכנולוגיית ה-MediumX חוסכת מהאדם צורך בקביעת מועדי השקיה תכופים לשם שמירה על הצמח. זאת גם הסיבה, שצמחים אותם מגדלים באמצעות MediumX זקוקים להשקיה רק פעם או פעמיים בשנה, ומדובר בחסכון משמעותי של 95% בתדירות ההשקיה וחסכון של 75% במים, בהשוואה לצמחים הצומחים באדמה רגילה וזקוקים להשקיה של פעם או פעמיים בשבוע (בהתאם לסוג הצמח ותנאי המחייה שלו).
Tomgrow הוקמה בשנת 2018 על-ידי ד"ר אריאל הלפרין, דוקטור לכלכלה, מייסד קרן ההשקעות המובילה טנא, רן בן אור, כלכלן, שותף בטנא וגדעון ברקין, אדריכל נוף בעלי חברת "תמר אדריכלות נוף".
רותם ברקין, מנכ"ל Tomgrow, אמר: "בשלב הראשון, הטכנולוגיה שלנו תהפוך את הצמחייה לאוטונומית, כאשר היא תפחית בצורה משמעותית את המשאבים בכוח אדם ומים. בימים אלו אנחנו עדים להתפתחות נוספת של הטכנולוגיה, אשר תגיע לשיאה בעוד כשנתיים, כאשר היא תאפשר לצמחים לצמוח במקומות מקורים, ללא טיפול בני אדם".
ברקין הוסיף: "בשלבים הבאים, הטכנולוגיה של Tomgrow תאפשר פריצת דרך בתחום החקלאות כולו ואף תסייע בהתמודדות עם השפעות סביבתיות כבדות בתעשיית החקלאות בארץ ובעולם. משבר האקלים מלווה ועד ילווה אותנו שנים רבות ואנו נדרשים למצוא פתרונות חדשים לשמור על כדור הארץ".