אסיה מתחממת בקצב מהיר במיוחד, כאשר שינויי האקלים גורמים לגלי חום להיות ארוכים, תכופים וקיצוניים יותר. כמו רוב דרום-מזרח אסיה - שם בתי ספר נאלצו לאחרונה להיסגר מוקדם מהרגיל וצריכת החשמל גדלה משמעותית - דרום ומרכז וייטנאם סבלו גם הם מגל החום ההרסני שפקד את היבשת הגדולה ביותר בכדור הארץ מבחינת אוכלוסייה ושטח. "כל הדגים במאגר סונג מאי (Song May) מתו כתוצאה של חוסר מים", אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית תושב מקומי בשם נגיה, שהוסיף כי חייהם של המקומיים השתנו לגמרי במהלך 10 הימים האחרונים נוכח השלכות גל החום הקטלני.
שטחו של מאגר סונג מאי (3 קמ"ר) קיבל חזות אפוקליפטית לאחר שכמות בלתי נתפסת של דגים מתים צפו על פני המים המעטים שנותרו בו. על פי דיווחים בתקשורת המקומית, באזור לא ירד גשם במשך שבועות, מה שגרם למפלס המים במאגר לרדת לגובה שבו הדגים לא הצליחו לשרוד.
כל מה שעשו מנהלי המאגר כדי להציל את המצב עלה בתוהו, כך שבתוך זמן קצר רבים מהדגים מתו, כאשר דיווחים בתקשורת המקומית הצביעו על נזק שנאמד בעד 200 טונות של דגים מתים. העיתון Tuoi Tre דיווח כי החברה שאחראית על ניהול האגם החלה בחפירות בתחילת 2024, אולם בגלל גל החום הבלתי פוסק חלה ירידה חדה במפלס המים, מה שגרם לכך שדגים מתו בהמוניהם.
הרשויות חוקרות את אירוע התמותה ההמוני במאגר שמהווה את הבסיס לדגה במחוז דונג נאי (Dong Nai), שנחשב לאחד המחוזות המאוכלסים ביותר של וייטנאם, זאת במקביל לניקוי מהיר של מי המאגר ממאות אלפי הדגים המתים. "אנו מקווים שהרשויות יעשו כמיטב יכולתן כדי לשפר את המצב", אמר נגיה, שכמו תושבים רבים סובל מהצחנה הגוברת. לפי החזאים המקומיים, הטמפרטורות במחוז דונג נאי, ששוכן כ-100 ק"מ מערבית להו צ'י מין סיטי (Ho Chi Minh City), העיר הגדולה ביותר בווייטנאם, הגיעו באפריל לסביבות 40 מעלות צלזיוס, ושברו את השיא לטמפרטורה הגבוהה ביותר שנמדדה משנת 1998.
הטמפרטורות העולות משפיעות גם על קמבודיה השכנה, שם הטמפרטורות נסקו ל-43 מעלות צלזיוס, מה שהוביל את ראש הממשלה הון מאנט להורות לבתי הספר לסגור את שעריהם מוקדם מהרגיל על מנת להגן על המורים והתלמידים מהחום הכבד.
גל החום הכבד לא פסח גם על תאילנד, שם צריכת החשמל זינקה לשיאים חדשים, לאחר שהטמפרטורות בצפון-מזרח מחוז אודון טהאני (Udon Thani) זינקו ל-44 מעלות צלזיוס. בנוסף לכך, נכון לנקודת הזמן הנוכחית מתו במדינה שנחשבת ליעד תיירות פופולרי בקרב הישראלים, לפחות 30 בני אדם כתוצאה ממכת חום.
בפיליפינים, לעומת זאת, גל החום הקיצוני גרם לתושבים להיות ספונים בבתיהם. למרות שהחודשים מרץ, אפריל ומאי הם בדרך כלל החמים והיבשים ביותר במדינת הארכיפלג - מהמדינות הפגיעות ביותר להשפעות שינויי האקלים - התנאים הוחרפו השנה בגלל תופעת מזג האוויר אל ניניו, כשבמחוז קאביטה (Cavite) נסקו הטמפרטורות עד ל-47 מעלות צלזיוס.
במחצית ממחוזות המדינה הוכרזה בצורת שפגעה בגידולים החקלאיים, כשגם במקרה הזה מערכת החינוך שבתה מפעילות לאחר שמשרד החינוך הפיליפיני, שמפקח על יותר מ-47,600 בתי ספר, מסר כי באלפי בתי ספר הופסקה הפעילות החינוכית ולעבור למודל של למידה מרחוק. מגמה דומה נרשמה גם בקמבודיה, מיאנמר, הודו ובנגלדש, שם החזאים הזהירו כי הטמפרטורות יחצו את רף 40 מעלות צלזיוס, מה שיקשה על תנאי המחייה עם חום צורב ולחות מחניקה.