הירוק הפורח - הפך לשחור: כ-800 דונם מתוך כ-20 אלף דונם ביער ביריה עלו באש, בעקבות ירי של חיזבאללה לאזור. מדובר באזור שנפגע גם במלחמת לבנון השנייה, ועבר שיקום. עובדי ויערני קק״ל העלו היום (ד') רחפן כדי לתעד את הנזק הכבד במקום. צפו בסרטון, שבו רואים את הנזק הכבד שגרמה השריפה:
אלי חפוטה, מנהל אזור גליל עליון וגולן בקק"ל, אמר: "יש עצב גדול על כל מה שטיפחנו מאז מלחמת לבנון השנייה. כמעט הכל ירד לטמיון בשעתיים של שריפה. זה 18 שנים של השקעה יומיומית בשטח".
הוא דיבר על היער שנפגע: "ברוב ימות השנה היערנים רואים יער ירוק ופורח. בקיץ לפעמים יש שריפות וחלקים מהיער עולים באש. ואז אתה מתחיל הכל מהתחלה. מדובר באירוע חריג. בדרך כלל אנחנו משתלטים מוקדם על שריפה שפורצת ביער ביריה. במקרה הזה מיירט התפוצץ מעל היער, ושלח המון רסיסים שהדליקו המון מוקדים. זה התפתח לשריפה מאוד משמעותית, בחסות רוח לא אופיינית. בתנאי שרב ולחות נמוכה ורוחות חזקות - אלה התוצאות".
במלחמת לבנון השניה חפוטה היה ביחידת ציוד הנדסי של קק"ל, ובין היתר הוא התנדב לכבות שריפות בגליל המערבי. "בחמש השנים האחרונות חווינו שריפות גדולות בהרי נפתלי כתוצאה מפעילות צבאית. הנפילות והיירוטים של הימים האחרונים הם הגורמים הבלעדיים לשריפות", הוא אמר. "כל נפילה וכל יירוט זה שריפה. בחורף נהנינו מזה שהכל ירוק ורטוב. מה- 15 במאי, כשהכל התייבש, כל נפילה ביער גורמת לשריפה בוודאות של 100%".
הוא הוסיף כי לכל יערן בטנדר יש מיכל מים עם משאבה וצינור כדי לתת מענה ראשוני. "אם מכבים את השריפה בדקות הראשונות זה נפתר", הוא אמר.
בקק"ל נעזרים כעת גם בכלים הנדסיים כדי להתמודד עם שריפות היער. "כבר 15 שנים אנחנו עוסקים באזורי חיץ ויש לנו אותם באזור היישובים והבסיסים", אמר חפוטה. "מסביב ליישובים יש אזורי חיץ. והם הצילו המון המון יישובים משריפות".
מתחילת המלחמה עלו באש כעשרת אלפים דונם שטחי יער המנוהלים על ידי קק"ל. גורמי המקצוע מעריכים כי המספר הוא גבוה יותר ועומד על מעל 14 אלף, שכן אין להם יכולת להיכנס לכל שטחי היער שלהם. מדובר בשטחים בראש הנקרה, חניתה, רכס הרי נפתלי, יער נבי יושע, יער ביריה, יער עמיעד ויער קצרין.