המחאה נגד ישראל בוועידת האקלים, הנערכת בדובאי, הגיעה היום (ב') לאולם המרכזי, שם עמדו הנוכחים דקת דומיה לזכר ההרוגים הפלסטינים ברצועת עזה. בנוסף עטו פעילים ממדינות שונות כאפיות וקראו להפסקת אש מיידית. הנוכחים לא הזכירו את מתקפת הטרור הרצחנית של חמאס ב-7 באוקטובר ואת ההרוגים הישראלים.
ועידת האקלים נמצאת בשלב מכריע, ולמרות שהיא אמורה להסתיים מחר, המדינות לא הגיעו להסכם לגבי צמצום או הפסקת שימוש בדלקים מאובנים, דבר שגורם להתחממות כדור הארץ.
ביום הלפני האחרון של הוועידה ניתנה לנציגי ארגונים לא ממשלתיים ופעילי אקלים מרחבי העולם לדבר, ומה מאוד הפך הכנס לאנטי-ישראלי. הנוכחים קראו קריאות נגד ישראל, עטו כאפיות וגם סמלים פלסטינים נוספים. במהלך הדיון עלתה לבמה נציגה פלסטינית, שפרצה בבכי לאחר נאומה.
במהלך ימי הוועידה היו לא מעט מחאות נגד ישראל, שהוגבלו מאוד על ידי השלטונות באיחוד האמירויות.
בשבת גרמה מחאה אנטי-ישראלית, כך לפי דיווחים בדובאי, לביטול של כנס בנושא ביטחון תזונתי שערך מרכז השל לקיימות בישראל. זאת, לאחר שפעילים פרו-פלסטינים לובשי כאפיות רצו להשתתף.
בינתיים, כאמור, המדינות טרם הגיעו להסכם. מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, אמר כי אחד המפתחות להצלחה של פסגת האקלים COP28 הוא שמדינות יגיעו להסכמה על הצורך "להוציא בהדרגה" את השימוש בדלקים מאובנים, למרות שמדינות שונות עשויות להתקדם בקצב שונה.
"ה-COP מכסה היבטים רבים וזה תלוי באיזון העולמי, אבל היבט מרכזי, לדעתי, בהצלחת בוועידה יהיה שהצדדים יגיעו לקונצנזוס לגבי הצורך בהוצאת דלקים מאובנים בהדרגה", הוא אמר לכתבים. "זה לא אומר שכל המדינות חייבות להוציא בהדרגה דלק מאובנים משימוש בו זמנית".