עיריית ירושלים, המשרד להגנת הסביבה ותאגיד תמיר סיכמו על עקרונות ההסכם להצבת מכלי מיחזור כתומים ברחבי העיר - כך נמסר היום (רביעי) בהודעה מטעם העירייה. זאת, לאחר שנמתחה ביקורת על כך שאין פחים כתומים בעיר. נטען אז כי העירייה מפרה את חוק האריזות מ-2011, המחייב את הרשויות המקומיות בפיזור פחים כתומים לאיסוף פסולת אריזות.
בעירייה לא התייחסו לאיחור ביישום החוק, ואמרו כי עקרונות ההסכם גובשו, ויועברו לאישור מועצת העיר בקרוב. על פי ההסכם, בתוך חמש שנים, תהיה ל-90% לפחות ממשקי הבית בעיר נגישות של פח כתום ליד פח ירוק. בשלב ראשון יפרסו ברחבי העיר כ-2,000 פחים כתומים, שיסופקו על ידי תאגיד תמיר כבר בחודשים הקרובים. וזאת, לפי העירייה, כמענה לציבור לאור הוצאת המיחזוריות מהמרחב הציבורי, עם הרחבת חוק הפיקדון למכלי משקה גדולים. תוכנית הפריסה המלאה של התשתית הכתומה בכל רחבי העיר תסוכם בהמשך הדיונים.
במקביל, צוין כי תתבצע הסברה משותפת על-ידי העירייה ותאגיד תמיר לכל התושבים ובכלל זה לבתי הספר, אשר תכלול פירוט אודות הסיבות להפרדה, איך מפרידים ועוד.
ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "בימים אלה הבשילו עקרונות ההסכם עם תאגיד תמיר לפריסת מכלי המחזור הכתומים ברחבי ירושלים. פריסת המכלים מהווה כלי נוסף לשמירה על הסביבה ולמחזור אריזות, לצד מפעל גרינט המיוחד שממיין ומפריד את כל סוגי האשפה הירושלמית. המיכלים הכתומים בירושלים יהיו גם עם חיישנים חדישים שיציגו את קיבולת המיכל והצורך לפנותו. סוכם גם בדבר אופן פינוי המיכלים. כל אלה למען הסביבה. אני קורא לתושבי הבירה להצטרף למהפכה הסביבתית העולמית ולהשפיע על עתידנו."
השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג: "אני שמחה שעיריית ירושלים, עיר הבירה של ישראל, מצטרפת למהפכת המיחזור ותאפשר למאות אלפי תושביה להפריד פסולת אריזות במקור. הפרדת פסולת בפח הכתום מאפשרת מיחזור יעיל, כלכלי וסביבתי יותר והיא הדרך הנכונה להפרדת פסולת אריזות למיחזור, כמתחייב בחוק".