מפקחי השירותים להגנת הצומח ולביקורת במשרד החקלאות בנתב"ג תפסו בתוך 48 שעות אלפי חלזונות במשקל של כ-5 ק"ג. במשרד אמרו כי החלזונות משמשים, ככל הנראה, למאכל במזרח, והם נתפסו תוך 48 שעות אצל שתי עובדות זרות שחזרו מתאילנד לישראל. החלזונות נתפסו בכליהן האישיים של הנוסעות, ואצל אחת מהן אף נמצאה כמות קטנה של צמחים יבשים. לדברי הנוסעות, החלזונות היו מיועדים לצריכה אישית שלהן. החלזונות והצמחים הוחרמו ועברו להמשך בדיקות במשרד החקלאות.
ממשרד החקלאות נמסר כי במהלך הבדיקות, התגלה כי מדובר בחילזון של מים מתוקים ממין Filopaludina, שנמצא ברשימת נגעי הסגר של משרד החקלאות. מין זה שייך למשפחת Viviparidae ונמצא ברשימת הסגר.
עוד אמרו במשרד כי מין זה של חילזון נפוץ בדרום אסיה ובעיקר בתאילנד, במיוחד באתרי מים מזוהמים, ונחשב לבעל עמידות גבוהה לרמות אמוניה. באזורים אלו החלזונות משמשות למאכל אך הם מעבירים מחלות לנוכח היותם פונדקאי של נמטודה – Angiostrongylus cantonensis, הגורמת לדלקת קרום המוח בבני אדם. בנוסף, מין זה גורם נזק רב לצמחי מים באזורים השונים ויכולים להוות סכנה לחקלאות הישראלית.
במשרד החקלאות ציינו כי תפיסה בסדר גודל כזה ועם סוגי החלזונות הללו נחשבת חסרת תקדים ונדירה. ב-20 השנים האחרונות סוכלו תשעה ניסיונות הברחה של שישה מינים ותת-מינים שונים, במהלך 2006-2005, 2009, 2014-2013. החלזונות שהוברחו, ונמצאו בין היתר במשתלה, הושמדו.
מתחילת חודש דצמבר האחרון, משרד החקלאות תפס חומרים צמחיים אצל כ-25 עובדים זרים ממקומות שונים למטרות אישיות. במשרד אמרו כי דבר זה חושף את ענפי הצומח ואת הסביבה האקולוגית בישראל לחדירת נגעים חדשים. לכך, מסבירים במשרד, יכולות להיות השלכות הרות אסון ובלתי הפיכות לחקלאות ולאיזון האקולוגי.
שלומית ציוני, מנהלת השירותים להגנת הצומח ולביקורת במשרד החקלאות, אמרה: "משרד החקלאות מברך על חזרתם של העובדים הזרים למדינת ישראל, בפרט בתחום החקלאות. יחד עם זאת, קיים חשש כי עובדים אלו יכניסו לארץ צמחים או חלזונות ממקום משכנם, שאינו מוכר לסביבה האקולוגית במדינת ישראל ועלול להוות נזק רב. לנוכח זאת, משרד החקלאות מחדד בפני המעסיקים בענפים השונים לעובדים הבאים למדינת ישראל שלא להכניס תוצרת חקלאית טרייה למדינת ישראל".