מדריך הצלילה והצלם התת ימי רן גולן יצא לצלול בשבוע שעבר בחדרה, הבחין בכריש ותיעד אותו. הוא העלה את התצפית לקבוצה של עמותת "כרישים בישראל". חוקרי העמותה הבחינו כי מדובר כריש לא שגרתי, ובעזרת החוקרים ד"ר דמיאן צ'פמן, ד"ר יאניס פאפאסטאמטיו וד"ר אבי ברנס, זוהה הכריש כ"ספינר שארק" (Spinner Shark), ששמו בישראל הוא כריש קצר-גף. כריש זה נצפה לעיתים רחוקות בישראל, וזו הפעם ראשונה שזוהה בחדרה.
לפי עמותת "כרישים בישראל" מדובר בכריש קצר-גף בעל תפוצה רחבה ונמצא בכל האוקיינוסים, למעט מזרח הפסיפי, כולל ים תיכון. המין מגיע לאורך של 3 מטרים וניזון מדגים, תמנונים ודיונונים. בזמן טריפה הכריש נוהג לקפוץ מהמים ולהסתובב באוויר ומכאן שמם באנגלית spinner shark (כריש מסתובב).
לפי העמותה, בים התיכון ידועים שמונה מינים של כרישים אפורים. רובם קשים לזיהוי, וההבדלים בין המינים עדינים מאוד. בחדרה למדנו לזהות שני מינים: כריש סנפירתן - שבכל העולם נושא סנפיר גב ענק שמקל על הזיהוי, ואצלינו הסנפיר ככה ככה. וכריש עפרורי - שכמעט לא נצפה בים התיכון חוץ מבישראל.
כריש זה מוגדר בעולם במצב פגיע, באזורים מסוימים מצב האוכלוסיות כבר השתפר בעזרת ניהול דיג, באחרים הוא עדיין בהתדרדרות. בים התיכון טרם נעשתה הערכה למין.
מדי חורף, כרישים רבים מתקבצים באזור תחנת הכוח של חדרה בשל המים החמים שבאזור התחנה. הצלילה באתר לא פשוטה פיזית ומאד מסוכנת ולא בגלל הכרישים - אלא בגלל הזרם החזק שיוצא מתחנת הכוח, שסוחף את הצוללים לעומק הים או לתוך הסלעים המשוננים והקרקעית מלאה בציוד דייג ישן: רשתות קרועות חוטי דיג וקרסים.