מחזה בלתי שיגרתי בשמורת הנחלים הגדולים בדרום הנגב: עמיר בלבן מהחברה להגנת הטבע תיעד בשמורה צבי עם קרניים בצבע ירוק.
במהלך סיור של בלבן בשמורה הוא הבחין בצבי זכר שבולט בצורה יוצאת דופן. "כבר מרחוק היה אפשר לראות שהוא מיוחד, ופתאום קלטתי שהקרניים שלו בצבע ירוק זרחני, שלא מהעולם הזה", הוא אמר. "ראיתי שמדי פעם הוא ניגש לשיח כלשהו ונגח בו עם הקרניים".
אז איך הקרניים הפכו לירוקות? בלבן הסביר: "כשהתקרבתי לבדוק, התברר שזו פגוניה ערבית, שיח מדברי מוכר שנפוץ בנחלים המדבריים, ויש לו פריחה סגולה יפייפיה באביב. מוללתי אותו והרגשתי כמה שהוא רטוב, וזה בדיוק הצבע שציפה את הקרניים של הצבי".
בחברה להגנת הטבע מציינים כי צבי הנגב הוא צבי מדברי וקטן יותר מהצבי הארץ ישראלי, בעל גוון חולי-אדמדם. לזכרים ישנן קרניים דרמתיות שמזכירות את נבל דוד. אחת התכונות המייחדות אותו, היא הסתגלותו לשהייה במדבריות ללא צורך בשתיית מים, כיוון שהוא מפיק את המים הנחוצים לו מנוזלים המצויים בעלי השיטה שאותם הוא נוהג לאכול.
הזכרים הבוגרים מסמנים את הנחלות בערימות גללים ושתן, בעוד הנקבות נעות בתוך הטריטוריה בעדר קטן. עד לשנות ה-60 של המאה הקודמת סבלה אוכלוסיית צבי הנגב מציד פרוע שפגע בה קשות, וכיום צבי הנגב הוא חיית בר מוגנת.
"עקבתי אחרי הזכר הירקרק כמעט 20 דקות בעוד הוא קם, מפטרל בנחלה ומגרש כל זכר אחר שניסה להתקרב. שמתי לב שגם לקרניים שלהם ישנו גוון ירקרק, אבל לא כמו לזכר ירוק הקרניים, שממש זרח מרחוק. קרניים ירוקות הן לא סימן לחוסר ניסיון, נהפוכו - כמה שהן יותר ירוקות, ככה הזכר יותר גדול וחזק ויש לו זמן להשקיע בקוסמטיקה ומי שמתקרב לנחלה שלו, יודע שהוא הסתבך", סיכם בלבן.