אוצר חדש-עתיק מאדמות הפרמפרוסט של סיביר. לאחר שבחודש שעבר התגלו ברפובליקת סאחה-יקוטיה שרידים חנוטים שזוהו כשייכים לגור בן 3 שבועות של הומותריום - חלק בתת-משפחת השנחרבים - שמת לפני 35 אלף שנה לפחות, כמו גם שרידי גופת זאב שהשתמרו להפליא ותוארכו כבני 44 אלף שנים, נחשפו כעת שרידי ממותה צעירה במכתש בטאגייקה (Batagaika). מדובר בממותה שמתה לפני כ-50 אלף שנים.
בעל החיים הפרהיסטורי, שמזכיר במראהו פיל קטן עם חדק, התגלה לאור העובדה שבירוא היערות ושינויי האקלים הובילו יחדיו להתחממות הקרקע שהייתה בטמפרטורה של נקודת הקיפאון של המים או בטמפרטורה נמוכה יותר, מה שהאיץ את התהליך שבסופו התגלו שרידי הממותה שהשתמרו כמעט בשלמותם.
משקלה של הממותה שנחנטה בתנאים הטבעיים של אדמות הפרמפרוסט הוא מעל 110 ק"ג, מה שהצריך את מחלציה, חוקר המכתשים המקומי אראל סטרוצ'קוב וגבריל נובגורודוב מהמכון לאקולוגיה יישומית של הצפון ביאקוטסק, לפעול בדרכים יצירתיות וליצור אלונקה מאולתרת כדי להעלותה אל פני הקרקע.
מקסים צ'רפסוב, ראש מעבדת מוזיאון הממותות לזארב בעיר יאקוטסק, בירתה של רפובליקת סאחה-יקוטיה, אמר כי נראה שהממותה הייתה ככל הנראה בת קצת יותר משנה במותה, אם כי נדרשות בדיקות נוספות לאשר זאת באופן מדויק יותר.
"העובדה שהראש והחדק השתמרו להפליא, חרף עשרות אלפי השנים שחלפו, הינה יוצאת דופן מסוגה", אמר צ'רפסוב לסוכנות הידיעות רויטרס. "ככלל, החלק שמפשיר ראשון, במיוחד החדק, נאכל לרוב על ידי טורפים או ציפורים. במקרה של הממותה שהשתמרה והתגלתה כעת, נראה כי דווקא הגפיים הקדמיות הן שנאכלו, בעוד שהראש השתמר במלואו".