שרת האנרגיה, קארין אלהרר, אמרה היום (ד') באירוע הפתיחה של כנס אילת-אילות לאנרגיות מתחדשות כי בשנה הקרובה, משרדה יתמקד באנרגיות מתחדשות, וש"הגז הטבעי יחכה".
לדבריה, "הדרום מתחדש והשנה הקרובה שתתחיל עוד מעט היא תהיה שנת ההתחדשות והמתחדשות. זו לא סיסמה, זהו צו השעה. זוהי המחויבות האישית שלי, וזוהי המשימה המרכזית של משרד האנרגיה בהובלתי".
אלהרר הוסיפה: "זו המטרה שאני מקדמת בכל יום בחצי השנה האחרונה מאז כניסתי לתפקיד - גם במקומות שלא רואים. בישיבות דו שבועיות עם גורמי המקצוע, בהן אנו מגרדים קילו וואט לקילו וואט של חיבורי מתקנים. אבל, דיונים זה לא מספיק. זה לא מספיק בשביל לעשות את השינוי האדיר הזה. ולכן כדי להבטיח ששנת 2022 תהיה שנת המתחדשות, הגז הטבעי יחכה".
"נתמקד בעתיד, בחשמל הירוק, בהתייעלות האנרגטית ובאנרגיות המתחדשות ובזמן שנעשה את זה נשים בצד את העיסוק בהרחבת פיתוח הגז הטבעי, שהוא, כידוע, דלק מעבר. בשנה הקרובה משרד האנרגיה לא יאמץ את מסקנות דו"ח בחינת מדיניות הגז הטבעי ולא יצא להליך הרביעי למתן רישיונות לחיפושי גז טבעי", אמרה השרה.
לסיום, אמרה השרה שאת השנה הקרובה המשרד ינצל ל"שורה של מהלכים שיקדמו את המעבר לאנרגיות מתחדשות. נקים אגף אנרגיות מתחדשות במשרד שיקבל את מירב הקשב והמשאבים, נקדם את התכנית הלאומית להתייעלות באנרגיה שאושרה בממשלה לאחרונה בעלות של כמיליארד שקלים, נשקיע במחקר ופיתוח, נקצה מענקים לקידום אנרגיה נקייה ופיתוחים טכנולוגיים משמעותיים ונסיר חסמים העומדים בפני יזמים".
מאיגוד הגז הטבעי נמסר בתגובה לדברי השרה: "משבר האנרגיה שפוקד את אירופה מוכיח שלצד הפיתוח ההכרחי של ענף האנרגיה המתחדשת אין מנוס מלהמשיך בחיפוש תגליות נוספות של גז טבעי. מי שמעוניין להבטיח ביטחון אנרגטי למדינת ישראל יודע שבעשורים הקרובים הגז הטבעי יוסיף להיות מקור אנרגיה ראשון במעלה. בניגוד להחלטת השרה לסגור את הים לחיפושים מדינות מערביות רבות בהן ארה״ב ונורווגיה דווקא מאיצות בימים אלה את המאמץ לחפש עוד תגליות גז טבעי. הגז הטבעי מסייע בהפחתת זיהום האוויר מכיוון שהוא מחליף דלקים מזהמים ומזיקים כמו פחם, סולר ומזוט. בזכות הגז הטבעי הופחת בלמעלה מ70% זיהום האוויר הנגרם מייצור חשמל, וכן צומצם השימוש בפחם ובסולר במצרים וירדן. איגוד הגז הטבעי קורא למשרד האנרגיה להמשיך לעשות את כל המאמצים על מנת לקדם את תחום האנרגיה המתחדשת במקביל לשמירה על הביטחון האנרגטי שהגז הטבעי מספק לאזרחי ישראל".