האסטרונאוט הישראלי השני, איתן סטיבה, ייקח עמו לתחנת החלל הבינלאומית עותק של תנ"ך הננו שפותח בטכניון. את הפריט הטכנולוגי הייחודי השאיל לו מוזיאון ישראל שבירושלים, שם הוצג תנ"ך הננו בהיכל הספר לצד המגילות הגנוזות. סטיבה ימריא לחלל לכל המוקדם בסוף החודש כחבר צוות Ax-1 ובמסגרת משימת "רקיע".
תנ"ך הננו הוא העותק החדשני והזעיר ביותר של התנ"ך. מדעני הטכניון חרתו על שבב סיליקון מצופה בשכבת זהב דקיקה (כשטחו של גרגיר סוכר) את 1.2 מיליון האותיות של ספר התנ"ך באמצעות אלומת יונים ממוקדת. את הטקסט העתיק על גבי השבב ניתן לקרוא רק באמצעות מיקרוסקופ בהגדלה של פי עשרת אלפים. ביצירתו של תנ"ך הננו ביקשו חוקרי הטכניון להדגים את טכנולוגיית המזעור וכיצד ניתן להשתמש במזעור האולטימטיבי שהמדע מאפשר היום.
את הרעיון למזעור התנ"ך הגו ב-2007 פרופ' אורי סיון, כיום נשיא הטכניון, וד"ר אוהד זוהר מהמכון לננוטכנולוגיה ע"ש ראסל ברי (RBNI), כחלק מתוכנית חינוכית שפותחה במכון ונועדה להגביר את התעניינותם של צעירים במדעי הננו ובננוטכנולוגיה. את ייצור השבב ופיתוח התוכנה המאפשרת לחרות עליו הוציאו לפועל מהנדסי מרכז זיסאפל לננו אלקטרוניקה בטכניון.
"התנ"ך הוא הטקסט העתיק והחשוב ביותר לעם היהודי ומהחשובים לעולם כולו. אבן יסוד בתרבות האנושית", אמר נשיא הטכניון פרופ' אורי סיון. "תנ"ך הננו ונשיאתו לחלל מקשרים על פני מרחק וזמן בין העבר לעתיד, בין התרבות האנושית העתיקה והחזית הטכנולוגית".
סטיבה הוסיף: "הננו-תנ"ך שאקח עימי לתחנת החלל הבינלאומית מסמל הרמוניה בין טכנולוגיה פורצת דרך וכבוד למורשת שלנו- כאנושות. טקסט עתיק אשר נכתב באמצעות טכנולוגיה חדשנית ומאפשר לנו להביט בתקווה אל העתיד, כמו גם בחיוך אל העבר- באותו הזמן. אני מחכה להזדמנות להביט בפלא הטכנולוגי הזה בעודי מרחף בחלל".
לרגל חגיגות היובל למוזיאון ישראל, ירושלים שהתקיימו ב-2015 הכינו מהנדסי הטכניון עותק מיוחד עבור המוזיאון, שהוצג בהיכל הספר - מקום משכנן של המגילות הגנוזות וכתר ארם צובא. התערוכה הציגה לראשונה את תנ"ך הננו של המאה ה-21 שפותח ויוצר בטכניון על רקע מגילות הקלף הגנוזות - . עותקים נוספים של תנ"ך הננו הוכנו במיוחד בטכניון והוענקו לאפיפיור בנדיקטוס ה-16 ולספריית דיבנר במוזיאון הלאומי להיסטוריה אמריקנית בוושינגטון, השייך למוסד הסמית'סוניאן.
סטיבה צפוי להמריא לחלל כחבר צוות Ax-1 ובמסגרת משימת "רקיע", אותה מובילות קרן רמון בשיתוף סוכנות החלל הישראלית במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה. המשימה, שנועדה לעורר סקרנות ויצירתיות דרך מסע אנושי לחלל, מוקדשת להכרת הפוטנציאל הטמון בחקר היקום, העלאת המודעות לחשיבות השמירה על כדור הארץ, תוך העמקת שיתופי פעולה בינלאומיים וקידום תעשיית החלל. במסגרת שהותו בחלל הוא יערוך עשרות ניסויים.