חמישה גדיים הובאו השבוע לחוות החופש לאחר שצעירים יהודים ביקשו להקריב אותם בהר הבית בערב פסח. הגדיים הוחרמו על ידי המשטרה.
הגדיים, שהיו בבידוד במשך כחודש בשל התפרצות של מחלת הפה והטלפיים באזור. עד שחרורם השבוע, בעלי החיים היו באומנה יחד עם טלה נוסף, שגם הוא ששוחרר השבוע. אותו טלה נמצא כשהוא מסתובב בשולי כביש 6.
"הגדיים נמצאו על ידי המשטרה כשהם בידי חברי תנועת 'חוזרים להר' – שאחד ממנהגיה הוא הקרבת קורבן בהר הבית בפסח", אמרה ל-ynet מיטל בן ארי, מייסדת שותפה של חוות החופש. "זאת שנה שלישית שאנחנו עוצרים הקרבת קורבן בחג. המשטרה עוצרת את חברי התנועה כי מדובר באזור רגיש, ויכולות להתעורר מהומות. לכן לא מאפשרים להם להיכנס להר הבית, ועוצרים אותם לפני".
לאחר שהמשטרה מנעה את הקרבת הקורבן – היא מחרימה את הגדיים, וכאן חוות החופש נכנסת לתמונה. בן ארי סיפרה כי "השנה כבר נערכנו לפני פסח, והודענו שנסכים לקלוט אם יימצאו בעלי חיים. זה התחיל עם גדי אחד שנמצא על ידי משפחה שזו כבר שנה שלישית שאנחנו מצליחים לקחת את הגדי שהיא רוצה להקריב. בהמשך נמצאו גדיים בשקיות בתא מטען של מכונית, אחת נוספת נמצאה בתוך מחסן ועוד. בסופו של דבר המשטרה החרימה חמישה גדיים, שלקחנו עליהם חסות".
ששת בעלי החיים טופלו כאמור באומנה עד שהסגר הוסר. "יש כיום הרבה התפרצויות של מחלת הפה והתלפיים, מחלה של מעלי גרה. ברגע שמגלים בעל חיים שחולה – עושים סגר בטווח של כמה קילומטרים ולא מאפשרים כניסה ויצאה של בעלי חיים מהמשקים, כי המחלה הזאת יכולה להרוג את בעלי החיים, ולא רוצים לייצר נזק כלכלי", ציינה בן ארי.
עוד הוסיפה כי "לכל הגדיים שהגיעו אלינו יש אמא שהמליטה אותם. בתעשיית החלב, ברגע שהאמא ממליטה נקבה והיא נראית מספיק בריאה, היא תישאר בעדר על מנת לייצר חלב ולהעמיד עוד צאצאים ותמיד יפרידו ממנה את התינוקות שלה, והזכרים ילכו לשחיטה. בדרך כלל מעלים לקורבן זכרים, כי הם בכל מקרה מיועדים לשחיטה, אבל הפעם קיבלנו גם שתי נקבות ושהופתעתי שהן הגיעו. ההסבר יכול להיות שלא היו זכרים בהמלטות וזה היה עדר מאוד קטן".
חוות החופש הוקמה ב-2016 על ידי מיטל בן ארי ועדית רומנו, וכיום מתגוררים בה בה כ-250 בעלי חיים. מדובר בעמותה ללא מטרות רווח, המתקיימת מתרומות ומתוחזקת בעיקרה על ידי מתנדבים.
מיטל בן ארי ציינה כי "אנחנו מרכז חינוכי, ומקיימים פעילויות עם בתי ספר והציבור הרחב כדי לחבר את כולנו לבעלי החיים מכל הסוגים. רובנו מחוברים לבעלי חיים שנקראים 'חיות בית'. אנחנו באים להכיר עוד סוג של בעלי חיים, שהם לא ממש שונים בהתנהלות שלהם, בתגובתיות שלהם, אבל הם לא נקראים 'חיות בית', אלא 'חיות משק', ואותם הגדירו לנו כאלו שאמורים לספק לנו מוצרים".
בחווה מקיימים גם לסיורים בתיאום מראש, וכן מתחזקים חשבונות ברשתות חברתיות עם מאות אלפי עוקבים. "המטרה היא להעלות את המודעות לבעלי החיים האלה וגם לספר מה עבר עליהם. הם שגרירים של בעלי בחיים שנמצאים בתעשייה. אמנם יש להם חיים טובים, אבל מדובר רק בטיפה אחת בים. רק בישראל נשחטים 330 מיליון בעלי חיים מדי שנה. אין דבר שיכול לעשות שינוי יותר גדול משינוי תודעתי. אנחנו מאמינים שהדרך הנכונה היא לפעול דרך הסברה, קירוב לבבות. אין שיפוט, מחבקים את כל מי שמגיע", אמרה בן ארי לסיכום.
בימים אלו החווה מפעילה קמפיין לרגל חג שבועות. באתר החווה פורסמו הסברים על תעשיית החלב ומתכונים חלופיים למנות החלביות שרבים נוהגים לצרוך בשבועות. "תעשיית החלב עובדת שנים רבות כדי למתג את שבועות כחג הגבינות, אבל האמת היא שזהו חג הקציר, חג מתן תורה, חג הביכורים – חגיגה של גידולים חקלאיים, של תבואת האדמה, העונה של שפע צבעוני של פירות וירקות", נכתב באתר של חוות החופש.