מאילת ועד נהריה, דרך חיפה ותל־אביב שמובילות את הרשימה. אלו הם חופי הרחצה שעומדים בתקני האיכות המחמירים ביותר.
מתוך 157 חופים הקיימים ברחבי הארץ, 61 חופים ו–3 מרינות זכו לקבל את התו הסביבתי הבינלאומי, "הדגל הכחול". מדובר באחד מתווי התקן המוכרים בעולם בתחום איכות הסביבה, הקובע אם חופי הים עומדים בקריטריונים מחמירים בתחום איכות הסביבה, התחזוקה, הבטיחות והנגישות. מי שמפעילה את התוכנית בישראל היא עמותת אקואושן, הפועלת לשימור הסביבה הימית.
תוכנית "הדגל הכחול", הפועלת בכ-50 מדינות בעולם, מציינת 37 שנה לראשית פעילותה הגלובלית ו–12 שנים מאז החל המיזם בישראל. מטרת התוכנית היא עידוד מודעות סביבתית וקבלת אחריות על שמירת הסביבה החופית והימית בקרב משתמשי החופים, הקהילות המתגוררות בסביבתם ובקרב הרשויות והארגונים העוסקים בניהול החופים.
איך ניתן הדירוג? החופים צריכים לעמוד ב-33 קטגוריות במהלך עונת הרחצה בלבד: מידע גלוי לציבור (שילוט, דגלים, קבלת מידע על החוף), חובה לבצע תוכניות חינוכיות לציבור (ביקורים של תלמידי בית ספר בחוף, פעילות מניעת זיהום פלסטיק בחוף, מדע אזרחי ועוד), המידע לגבי איכות המים צריך להיות גלוי ואיכות המים נבדקת בתדירות קבועה, מפה גלויה של החוף ובו מידע על מיקום סוכת המציל, השירותים, ציוד לבעלי צרכים מיוחדים, ברזיות, חניה ועוד.
בנוסף, הכללים לגבי קוד ההתנהגות צריכים להיות ברורים, כל 31 יום צריך לבצע בדיקות איכות למים בנקודות קבועות, הבדיקות צריכות להיות מבוצעות על ידי גוף עצמאי, הגוף שמנהל את החוף צריך להקים וועדת חוף הכוללת נציגי הרשות המקומית, בתי מלון, מצילים, אנשים חינוך ועוד. צריך להיות הסדר ברשויות באיזה חופים יש מתקנים שיאפשרו לבעלי מוגבלויות ליהנות מהחוף, כמו כיסא גלגלים צף. צריכים להיות רציפים זמניים שיאפשרו לאדם עם כיסא גלגלים להגיע עד החוף, צריכים להיות מים נקיים לשתיה בחוף, לאזרחים צריכה להיות גישה בחינם לחוף הים, שירותים נקיים. איסור נסיעת מכוניות על החוף ועוד
"כששומעים על כך שיש לחוף בעיות זיהום - אם זה קורה במהלך עונת הרחצה - מורידים להם את הדגל, אומר אריק רוזנבלום, מנכ"ל אקואושן. "יש בעיית ניקוז, ומדינת ישראל מתירה שחרור שפכים לים, אבל לא בעונת הרחצה. לכן אנחנו מנסים לגרום לכך שדגל כחול יהיה בכל החופים, מאפריל ועד אוקטובר, החודשים של עונות הרחצה".