אנשים רבים שהגיעו השבוע לוועידת האקלים של האו"ם, הנערכת בגלזגו שבסקוטלנד, הופתעו לגלות ש-58% מהתפריט שמוצע במקום מורכב מבשר, דגים ומוצרי חלב. 41% מהמזון שמוצע מבוסס על בשר או דגים, ו-17% מבוסס על מוצרי חלב. רק כ- 42% מהמזון הוא טבעוני.
בין המאכלים המוצעים: דג וצ'יפס, המבורגר בקר והאגיס, מאכל סקוטי המורכב לרוב מחלקי פנים של כבש, ופיצה עם גבינת מוצרלה ועוף. בתפריט, מוצגות המנות לצד הפליטות שנגרמות מכל מאכל, אך ניתן להזמין כל מנה.
דובר ארגון זכויות בעל החיים Animal Rebellion אמר כי ההחלטה לחלק בשר ומוצרי חלב דומה ל"מסירת סיגריות בכנס על סרטן ריאות. כל עוד החלטות לא הגיוניות כאלו ייעשו, מצב החירום האקלימי לא יעבור".
תעשיית המזון מן החי אחראית לכ-20% מפליטת גזי החממה בעולם – יותר מכל הפליטות שמקורן בתחבורה. חוץ מההשפעה הישירה של פליטת גזי חממה, גם בירוא היערות – שאחוז גבוה ממנו נועד להכשיר שטחי מרעה או לגדל מזון לבעלי החיים – מביא לשחרור נוסף של גזי חממה ממאגרי פחמן שאגורים בקרקע ובצומח.
מארגני התפריט אמרו בתגובה כי "אנחנו עובדים עם ספקים עם סטנדרטים מאוד גבוהים של קיימות, ומגדלים ויצרנים ששמים את הקיימות בלב העסק שלהם".
כמו כן, דובר ממשלת בריטניה ציין בתגובה כי התפריט מתמקד במוצרים "מקיימים שמיוצרים באופן מקומי". הדובר הוסיף כי התפריט נוצר עבור "מגוון רחב של צרכים תזונתיים, אלרגניים, תרבותיים ודתיים".