עמותת S.O.S חיות קיימה בשבוע שעבר מבצע לכידות של כלבים משוטטים בשפרעם, בהם ניצלו 40 כלבים וחתול אחד.
המבצע התקיים בעזרת פעילים ומתנדבי העמותה שהגיעו עם רכבים, אוכל וציוד ללכוד את הכלבים והצטרף גם שרון עמרם, לוכד מקצועי, שהגיע לעזור בהתנדבות. המבצע נערך בעזרת עפיפה נבואני, פעילה שמצילה כלבים מהאזור. בעלי החיים נמצאו באזור התעשייה של שפרעם, בין הרים של פסולת. במבצע נלכדו ארבע אמהות עם 21 גורים, שני גורים נוספים בני 3 ו-5 חודשים שנמצאו ללא אימן ועוד 12 כלבים בוגרים כולל כלבות מיוחמות ובהריון.
"כולם הזדעזעו ממה שקורה בחברון אבל לצערי כאן במדינת ישראל המצב גרוע לא פחות", אמרה ריקי בצרי, מייסדת ויו"ר עמותת S.O.S חיות. לדבריה, "גם בארץ יורים בכלבים, גם בארץ ממיתים כלבים וגם כאן מצב הכלבים חסרי הבית קשה עד מאוד. מבצע ההצלה שערכנו בשפרעם הוא השלב הראשון. בהמשך עמותת S.O.S חיות תפנה לראש המועצה לקדם שיתוף פעולה להורדת ההתרבות של כלבים משוטטים בשפרעם. שיתוף הפעולה עם המועצה יכלול גם פעולות חינוך והסברה בקרב הציבור בשפרעם, לצד המשך קליטת והצלת כלבים חסרי בית".
בעלי החיים שנמצאו חברותיים לאנשים אך הגיעו מפוחדים, במצב בריאותי קשה, מלאי קרציות ופרעושים, רעבים ומוזנחים. כולם קיבלו טיפול נגד פרעושים, קרציות ותולעים וחלקם נלקחו לטיפול רפואי. הם יגיעו למשפחות אומנה ויהיו מועמדים לאימוץ. בעמותה מתכננים לקיים אירועי חילוץ נוספים בהמשך.
הפעם האחרונה שבה נעשה ניסיון לאמוד את מספר הכלבים המשוטטים בישראל הייתה ב־2017. את מחקר השטח ערכה תל"ל בשיתוף human society international ובמהלכו תועדו 32,820 כלבים משוטטים, 60 אחוז מהם נמצאו באזור הדרום. עשרות אלפי כלבים הומתו מאז בישראל, אבל ההערכה היא שמספר הכלבים המשוטטים שנולדו בינתיים, עומד גם הוא על כמה עשרות אלפים.
הטיפול בכלבים אלו מחולק בין רשות הטבע והגנים (בנוגע לשוטטות הכלבים בשמורות) לבין יחידת הפיצו"ח של משרד החקלאות (בשאר השטחים הפתוחים) ובסמכויות הפיקוח של רשויות מקומיות, שרשאיות להעסיק לוכד כלבים. במרוצת השנים התנדנדה המדינה מול הגופים הללו, בנוגע למתן ההיתרים לירות למוות בכלבים המשוטטים או להרדימם, לאסוף אותם ואז להכניסם למכלאות (שסובלות מהתפוצצות אוכלוסין).
בעמותת S.O.S חיות דיווחו כי הם חווים השנה עליה במספר הפניות לקליטה, לעזרה ולטיפולים רפואיים לכלבים במצוקה.