כמו בכל שנה, כשהמים במפרץ אילת מתקררים מעט, נצפו טחנים עינוניים גדולים וקטנים, בחוף הצפוני ולאורך שמורת האלמוגים. פקח רשות הטבע והגנים עמרי עומסי תיעד אותם. צפו בתמונות מתחת למים:
עדי ברש מעמותת כרישים בישראל ואנשי רשות הטבע והגנים מסבירים כי טחן עינוני הינו בטאי גדול, המכונה גם עטלף ים, המגיע למוטת כנפיים של עד שני מטרים. פעם שמם היה טחן נקוד, אבל לאחרונה גילו שהם משתייכים לשני מינים שונים. באוקיינוס האטלנטי המשיכו לקרוא למין זה טחן נקוד ואילו במפרץ אילת ובמקומות נוספים בעולם הוא קיבל את השם טחן עינוני.
"כבר שלוש שנים שבעמותת כרישים בישראל אנחנו אוספים תצפיות על כל הכרישים והבטאים (המכונים חתולי ים) בים סוף", אמרה ברש. "ומה גילינו? באילת אנחנו רואים טחנים כל השנה, אולם לקראת הסתיו, הם מתחילים להופיע בקבוצות. זוגות, שלשות, ולפעמים שישה או יותר. כנראה שהסיבה נעוצה בהשרצות של צעירים שמתרחשות בחוף הצפוני".
לדבריה, "מעכשיו ועד סוף הסתיו, טחנים צעירים יבלו במים הרדודים של החוף הצפוני ובחורף נראה אותם פחות". החוף הצפוני באילת זוכה לא רק בטחנים עינוניים, אלא גם מינים אחרים אוהבי חול המעדיפים אותו על שמורת האלמוגים, כמו הטריגון הנקוד וכנוף הזנב.
"הטריגון הנקוד הינו מין גדול גם הוא, אך לעומת הטחן השוחה בגוף המים, טריגונים נקודים צמודים לקרקעית ואוהבים להתחפר בחול הרך", הסבירו ברש ואנשי רשות הטבע והגנים. "בחודשים אלו הטריגונים עולים למים הרדודים בלילה, וניתן לראות אותם מהחוף ממש מול הטיילת".
ברש סיכמה: "אם זכיתם לראות בטאים, שימרו מרחק של כמה מטרים. תתמקמו מהצד, בטווח הראייה אך בלי לחסום את דרכם. שחו לאט, ואל תרדפו. אם אתם מצלמים, נשמח לתצפיות בקבוצת הפייסבוק של כרישים בישראל".